Справу Остапа Ступки щодо ДТП у стані сп'яніння передали до суду

Справу Остапа Ступки щодо ДТП у стані сп'яніння передали до суду

30 Червня 2023
865
30 Червня 2023
14:45

Справу Остапа Ступки щодо ДТП у стані сп'яніння передали до суду

865
Актору загрожує до восьми років ув’язнення.
Справу Остапа Ступки щодо ДТП у стані сп'яніння передали до суду
Справу Остапа Ступки щодо ДТП у стані сп'яніння передали до суду

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо актора Остапа Ступки за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
Прокуратура не називає імені фігуранта, але за обставинами справи і за даними видання «Українська правда», йдеться про Остапа Ступку.

Як повідомлялось раніше, 4 квітня актор Остап Ступка вчинив ДТП у Києві, за кермом позашляховика Range Rover в’їхавши в авто, припарковане на узбіччі, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Прилад «Драгер» показав 1,62 проміле алкоголю в крові актора. Потерпілого госпіталізували з травмами різного ступеню тяжкості.

5 квітня Остапу Ступці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

6 квітня підозрюваного звільнили в залі суду та оголосили про нічний домашній арешт до 5 червня включно. «Те, що трапилося, це, звичайно, якийсь фатум. Я не знаю, як це назвати. Зі свого боку я зобов’язуюсь надавати всіляку допомогу потерпілому: що стосується одужання, лікування і подальшого його життя. Тому я б хотів попросити вибачення», — сказав Ступка в залі суду після звільнення.

Враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфікували на ч. 2 ст. 286-1 КК України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Фото: Київська міська прокуратура та соцмережі

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
865
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду