detector.media
30.06.2023 14:45
Справу Остапа Ступки щодо ДТП у стані сп'яніння передали до суду
Справу Остапа Ступки щодо ДТП у стані сп'яніння передали до суду
Актору загрожує до восьми років ув’язнення.

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо актора Остапа Ступки за фактом вчинення дорожньо-транспортної пригоди (ДТП) у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.
Прокуратура не називає імені фігуранта, але за обставинами справи і за даними видання «Українська правда», йдеться про Остапа Ступку.

Як повідомлялось раніше, 4 квітня актор Остап Ступка вчинив ДТП у Києві, за кермом позашляховика Range Rover в’їхавши в авто, припарковане на узбіччі, у якому перебував чоловік 1984 року народження. Прилад «Драгер» показав 1,62 проміле алкоголю в крові актора. Потерпілого госпіталізували з травмами різного ступеню тяжкості.

5 квітня Остапу Ступці повідомили про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 286-1 ККУ — порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння.

6 квітня підозрюваного звільнили в залі суду та оголосили про нічний домашній арешт до 5 червня включно. «Те, що трапилося, це, звичайно, якийсь фатум. Я не знаю, як це назвати. Зі свого боку я зобов’язуюсь надавати всіляку допомогу потерпілому: що стосується одужання, лікування і подальшого його життя. Тому я б хотів попросити вибачення», — сказав Ступка в залі суду після звільнення.

Враховуючи висновки судово-медичної експертизи, яка встановила, що спричинене потерпілому тілесне ушкодження є тяжким, кримінальне провадження перекваліфікували на ч. 2 ст. 286-1 КК України. Санкція статті передбачає від 3 до 8 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до восьми років.

Фото: Київська міська прокуратура та соцмережі

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY