detector.media
Олена Чередниченко
«Детектор медіа»
28.06.2023 00:38
У тимчасово окупований Мелітополь з Москви прибув черговий «рупор Кремля»
У тимчасово окупований Мелітополь з Москви прибув черговий «рупор Кремля»
Журналістська біографія 50-річного пропагандиста доволі туманна.

Андрій Хорьков, який називає себе фрилансером, почав працювати телерепортером на пропагандистському медіа «ЗаTВ», що діє на тимчасово окупованій території Запорізької області, повідомляє ІМІ з посиланням на телеграм-канал «ЗаTВ».

Хорьков уже пройшов підготовку для воєнних кореспондентів на курсі «Бастіон» і тепер збирається «у Запорізькій області відстоювати інтереси своєї Росії», про що заявив в інтерв'ю на сайті Спілки журналістів Москви. У цьому ж  інтерв'ю пропагандист декларує себе як прихильника демократичних цінностей, але тут же зазначає, що коли в 1990-х «ратував за демократичні зміни, не надто замислювався про ціну. Маю на увазі розвал СРСР, який потребував оновлення, "ремонту", але ж ніяк не повного зламу».

За словами Хорькова, який народився в 1973 році та закінчив журфак московського держуніверситету, він майже 15 років працював керівником служби інформації московської радіостанції «Деловая волна», що вже припинила своє існування. При цьому у відкритих джерелах інформація щодо періоду мовлення цього радіо коливається від чотирьох до максимум дев'яти років. Також неможливо відстежити, чим Хорьков займався після того, як пішов з «Деловой волны» і став фрилансером, адже декілька згадок про нього як про «журналіста» з'явилися в інтернеті лише тоді, коли він почав працювати на російську окупаційну владу у Мелітополі.

Коли почалася війна Росії проти України, «прихильник демократичних цінностей» та Радянського Союзу «зробив свідомий вибір» і, дізнавшись від знайомих про холдинг «ЗаМедіа», приїхав до Мелітополя. Хорьков заявляє, що його мета — «гуманізувати процес інтеграції нових регіонів». Він хоче показати мешканцям Запорізької області, що «Росія не є щодо них окупантом, про що постійно заявляє західна пропаганда, що ми — країна величезних можливостей з великою культурою, що запорожці та херсонці відтепер такі ж наші рівноправні громадяни, як псковичі або челябінці, наприклад».

Додамо, що російський пропагандистський телеканал «ЗаTВ», що входить до медіахолдингу «ЗаМедіа», почав працювати в окупованому Мелітополі 1 серпня 2022 року. У структурі «ЗаМедіа» також пропагандистське радіо «За!Радио» та газета «Запорожский вестник».

Також зазначимо, що курсу для воєнкорів «Бастіон» на сайті Спілки журналістів Москви присвячено розділ у головному меню.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY