В Одесі відкрився пресклуб Болгарського телеграфного агентства

В Одесі відкрився пресклуб Болгарського телеграфного агентства

25 Червня 2023
1537
25 Червня 2023
10:57

В Одесі відкрився пресклуб Болгарського телеграфного агентства

1537
Наразі в ньому працює один журналіст, однак згодом штат розширюватимуть.
В Одесі відкрився пресклуб Болгарського телеграфного агентства
В Одесі відкрився пресклуб Болгарського телеграфного агентства

В Одесі відкрили пресклуб Болгарського телеграфного агентства (БТА), який доноситиме правду про російську війну проти України до європейської спільноти та боротиметься з ворожою пропагандою. Про це повідомляє кореспондент «Укрінформу».

Генеральний директор БТА Кирил Валчев зазначив, що це знак підтримки болгар в Україні.

«Війна не зупиняє життя. Новини для болгар України системно будуть виходити в БТА з можливістю поширення у всіх медіа Болгарії та в усьому світі», — сказав Валчев.

Він також додав, що наступного року саме в Одесі агентство планує організувати Всесвітню зустріч болгарських ЗМІ.

Наразі у пресклубі БТА працює один журналіст, однак згодом штат розширюватимуть.

Генеральний директор інформагентства «Укрінформ» Олександр Харченко привітав болгарських колег із відкриттям пресклубу.

«Подія насправді непересічна, і я гордий за наших друзів з БТА, що їм не завадили ні війна, ні ворожі повітряні атаки, ні інші злочинні дії країни-агресора. Бачу як мінімум кілька причин, щоб відкрити пресклуб, та не бачу жодної, щоб цього не робити», сказав він.

Окрім цього, на церемонії відкриття пресклубу письменниця з Болгарії Теодора Дімова презентувала свою книгу «Молитва за Україну».

«Сьогодні я вперше почула сигнал повітряної тривоги. Це дуже страшно. А ви та ваші рідні переживають такий страх щодня. Я вважаю, що дух — це зброя українців. Україна потребує літаків та зброї, але без духу нічого не може бути»,  зазначила письменниця.

Нагадаємо, нещодавно суспільний мовник Болгарського національного телебачення (БНТ) розпочав трансляцію новин українською мовою. 

За даними спеціального урядового порталу для українських біженців у Болгарії, з моменту незаконного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року до Болгарії в’їхало 1,4 млн українців.

Ще в березні минулого року оператор Bulgaria Sat EAD вилучив із супутника чотири російські телеканали — «Первый канал», «НТВ МИР», RT та «RT Документальный». Також оператор змінив трансляцію українських телеканалів UATV і Ukraine 24 на безкоштовну ефірну. 

Фото: скриншот трансляції з відкриття / «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1537
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду