Проти директора НАБУ та його заступниці відкрили кримінальне провадження

Проти директора НАБУ та його заступниці відкрили кримінальне провадження

22 Червня 2023
4076
22 Червня 2023
17:17

Проти директора НАБУ та його заступниці відкрили кримінальне провадження

4076
Це відбулось через заяву журналістки, яка виграла конкурс на посаду у відомстві, але її відмовились узяти на роботу.
Проти директора НАБУ та його заступниці відкрили кримінальне провадження
Проти директора НАБУ та його заступниці відкрили кримінальне провадження

Державне бюро розслідувань зареєструвало кримінальне провадження щодо директора НАБУ Семена Кривоноса та його заступниці Поліни Лисенко. Про це повідомила журналістка, керівниця комунікаційного напрямку Української Гельсінської спілки з прав людини Ольга Комарова. Вона подала заяву до ДБР після того, як, за її твердженням, виграла конкурс на посаду заступниці керівника управління зовнішніх зв’язків у НАБУ, але керівництво антикорупційного бюро відмовилося брати її на роботу. Про це Комарова написала на своїй фейсбук-сторінці ще 4 травня. 

За словами кандидатки на посаду, заступниця директора НАБУ Поліна Лисенко запросила її після оголошення результатів конкурсу на зустріч, де повідомила про два варіанти подальшого розвитку подій: Комарову просто не призначить директор НАБУ або її призначать, а через день звільнять, бо цю посаду скоротять.

У коментарі «Українській правді» Поліна Лисенко підтвердила факт розмови з Комаровою і розповіла: «Я їй сказала, що у нас планується реорганізація, тому я хочу по-людськи поговорити. Бо у нас на 13 осіб в управлінні 6 керівників — це ненормально».

Натомість Комарова не збиралася здаватись: «Я розчарована і мені дуже гидко. Вважаю, що ця ситуація має стати предметом розслідування внутрішнього контролю НАБУ, як мінімум. А взагалі, громадськості час запустити свої здібності зцілювати державні органи, які захворіли. Таке враження, що тут з’явилася ракова пухлина. Поки перша стадія. Якщо не видалити, то загине весь орган».

Сьогодні, 22 червня, Ольга Комарова повідомила про те, що Печерський районний суд міста Києва виніс ухвалу, яка зобов’язує ДБР зареєструвати кримінальне провадження за її заявою та розпочати досудове розслідування.  

«Нарешті цьому вже є підтвердження. Завтра буде місяць, як я подала заяву до ДБР щодо знищення результатів конкурсу на посаду заступника керівника управління зовнішніх комунікацій НАБУ, який я чесно виграла. ДБР мало внести відомості в ЄРДР протягом 24 годин, втім мені та адвокату досі нічого не було відомо про статус справи. Адвокат Андрій Тарасов звернувся до суду, і Печерський районний суд міста Києва виніс ухвалу», — написала Ольга.

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що з посади керівниці управління зовнішніх комунікацій НАБУ звільнилася Світлана Оліфіра, яка очолювала пресслужбу відомства від самого початку його створення.

Фото: Ольга Комарова / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду