Ґонґадзе, Шор, Кличко та Померанцев виступлять у Празі на конференції «Медіа та Україна»

Ґонґадзе, Шор, Кличко та Померанцев виступлять у Празі на конференції «Медіа та Україна»

22 Червня 2023
1117
22 Червня 2023
13:49

Ґонґадзе, Шор, Кличко та Померанцев виступлять у Празі на конференції «Медіа та Україна»

1117
На конференції обговорять реалії журналістики під час війни, висвітлення бойових дій, російську дезінформацію в Чехії та «спільну відповідальність» за безпеку у світі.
Ґонґадзе, Шор, Кличко та Померанцев виступлять у Празі на конференції «Медіа та Україна»
Ґонґадзе, Шор, Кличко та Померанцев виступлять у Празі на конференції «Медіа та Україна»

Сьогодні у Празі проходить конференція «Медіа та Україна». Захід організували Чеське радіо, Radiožurnál та iROZHLAS. Конференція приурочена до століття чеського радіомовлення і проходить під гаслом «Спільні цінності, спільна відповідальність».

За кілька годин до початку конференції сайти її організаторів, зокрема Чеського радіо, зазнали хакерських атак, внаслідок чого припинили роботу. Однак трансляція заходу продовжилась в ютубі.

На відкритті конференції під назвою «Україна як спільна відповідальність» виступили президент Чехії Петер Павел та мер Києва Віталій Кличко. Петер Павел у своїй промові наголосив, що «війна зараз триває не лише фізична на полі бою, але й за думки людей». Віталій Кличко заявив, що «ЗМІ зараз важливіші за зброю, і Путін це дуже добре розуміє».

Як ідеться у програмі заходу, на першій панелі поговорять про досвід українських журналістів під час другого року повномасштабної війни. «Карти російських військових злочинів, бомбардувань, стресів, вбивств близьких і колег, щоденного контакту з трагічними долями. А також намагання контролювати дії українських політиків у розпал війни», — йдеться в описі дискусії. В розмові візьмуть участь, зокрема, українська репортерка Світлана Ославська та шефредакторка української служби «Голосу Америки» Мирослава Ґонґадзе.

Друга панель присвячена роботі чеських військових кореспондентів в Україні та загалом висвітленню перебігу війни в чеських медіа.

Одну дискусію присвятять проблемам російської дезінформації в Чехії, зокрема в соціологічному вимірі.

На іншій панелі про роботу українського суспільного мовника з чеськими та словацькими колегами під час війни розповість член правління Суспільного Дмитро Хоркін.

Остання, вечірня, панель під назвою «Відповідальність Заходу» обговорить перспективи євроінтеграції України, майбутню безпекову систему у світі та подальші події в Росії. Тут виступлять британський журналіст, автор книги про російську пропаганду «Нічого правдивого і все можливе» Пітер Померанцев, американська науковиця, авторка книги про Революцію Гідності «Українська ніч» Марсі Шор, а також журналістка, ексведуча російської служби Deutsche Welle, донька вбитого російського опозиціонера Жанна Нємцова.

Як писав «ДМ», 27 березня на міжнародній конференції Radiodays Europe у Празі Суспільне радіо України та Чеське радіо уклали угоду про взаємну співпрацю та обмін контентом.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1117
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду