На «1+1 Україна» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»

На «1+1 Україна» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»

1 Червня 2023
940
1 Червня 2023
16:29

На «1+1 Україна» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»

940
Рубрика виходитиме щочетверга в рамках «Сніданку з 1+1» в часовому слоті з 9-ї до 10-ї ранку.
На «1+1 Україна» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»
На «1+1 Україна» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»

У четвер, 1 червня, в етері ранкового шоу «Сніданок з 1+1» на телеканалі «1+1 Україна» відбулася премʼєра тематичної рубрики «Плюсуй українську», яка допоможе глядачам покращити знання з української мови.

Як повідомляє пресслужба медіа, рубрика виходитиме щочетверга в часовому слоті з 09:00 до 10:00.

Допомагатиме всім охочим прокачати українську мову професійна акторка та зіркова тренерка Юлія Заремба

У першому епізоді Юлія вийшла на вулиці Києва, щоб перевірити знання киян і гостей столиці. За кожну правильну відповідь учасники опитування отримували промокод на безкоштовний доступ до партнера проєкту — платформи «Київстар ТБ».

Окрім серії пізнавальних сюжетів на телебаченні, група «1+1 media» готує добірки правил з української мови, наводить кращі переклади запозичених слів, проводить розбір діалектів та багато іншого в тематичній телеграм-спільноті.

У межах проєкту медіагрупа також розповідає мотиваційні приклади, пов’язані з переходом на українську мову. Зокрема, на сайті телеканалу «1+1» доступні інтерв’ю героїв ініціативи — тікток-блогера Андрія Шимановського, співачки LELY45, актора театру та кіно Тараса Цимбалюка, лідера гурту «Антитіла» Тараса Тополі, акторки театру, кіно та дубляжу Наталки Денисенко, ведучого «Сніданку з 1+1» та «Голосу країни» Юрія Горбунова

Нагадаємо, ще в лютому група «1+1 media» анонсувала запуск проєкту «Плюсуй українську», спрямованого на популяризацію державної мови та культури. Його реалізовуватимуть у різних форматах протягом 2023 року спільно з «WAW: альтернативне медіа» та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
940
Читайте також
21.05.2023 22:07
Володимир Шишков, «Дзеркало тижня»
1 107
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду