detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.06.2023 16:29
На «1+1 Україна» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»
На «1+1 Україна» стартувала тематична рубрика «Плюсуй українську»
Рубрика виходитиме щочетверга в рамках «Сніданку з 1+1» в часовому слоті з 9-ї до 10-ї ранку.

У четвер, 1 червня, в етері ранкового шоу «Сніданок з 1+1» на телеканалі «1+1 Україна» відбулася премʼєра тематичної рубрики «Плюсуй українську», яка допоможе глядачам покращити знання з української мови.

Як повідомляє пресслужба медіа, рубрика виходитиме щочетверга в часовому слоті з 09:00 до 10:00.

Допомагатиме всім охочим прокачати українську мову професійна акторка та зіркова тренерка Юлія Заремба

У першому епізоді Юлія вийшла на вулиці Києва, щоб перевірити знання киян і гостей столиці. За кожну правильну відповідь учасники опитування отримували промокод на безкоштовний доступ до партнера проєкту — платформи «Київстар ТБ».

Окрім серії пізнавальних сюжетів на телебаченні, група «1+1 media» готує добірки правил з української мови, наводить кращі переклади запозичених слів, проводить розбір діалектів та багато іншого в тематичній телеграм-спільноті.

У межах проєкту медіагрупа також розповідає мотиваційні приклади, пов’язані з переходом на українську мову. Зокрема, на сайті телеканалу «1+1» доступні інтерв’ю героїв ініціативи — тікток-блогера Андрія Шимановського, співачки LELY45, актора театру та кіно Тараса Цимбалюка, лідера гурту «Антитіла» Тараса Тополі, акторки театру, кіно та дубляжу Наталки Денисенко, ведучого «Сніданку з 1+1» та «Голосу країни» Юрія Горбунова

Нагадаємо, ще в лютому група «1+1 media» анонсувала запуск проєкту «Плюсуй українську», спрямованого на популяризацію державної мови та культури. Його реалізовуватимуть у різних форматах протягом 2023 року спільно з «WAW: альтернативне медіа» та за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики. 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY