Зеленський запровадив чергові санкції проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб

Зеленський запровадив чергові санкції проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб

27 Травня 2023
1683
27 Травня 2023
13:37

Зеленський запровадив чергові санкції проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб

1683
Санкційні обмеження діятимуть протягом 10 років.
Зеленський запровадив чергові санкції проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб
Зеленський запровадив чергові санкції проти 51 фізичної та 220 юридичних осіб

Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про запровадження санкцій проти 51 громадянина РФ та понад 200 компаній, пов'язаних з державою-агресором. Відповідний указ №307/2023 опублікували на сайті Офісу президента.

Згідно з документом, санкційні обмеження запровадили проти більш ніж пів сотні росіян, серед яких є вчені та генеральні директори заводів.

Окрім фізичних осіб, санкції розширили щодо 220 юридичних осіб. Зокрема, до переліку потрапили такі російські компанії, як акціонерне товариство «Залізнична торгова компанія», товариство з обмеженою відповідальністю «Інноваційні технології мастил», товариство з обмеженою відповідальністю «Оборонрегістр» тощо, а також білоруські компанії: Мінський автомобільний завод, Мінський механічний завод імені С. І. Вавілова, Вітебський завод радіодеталей «Моноліт», «Оршанський авіаремонтний завод».

Обмеження торкнулося кіпрських компаній «Серч Локейшн Лімітед», «2ГІС Локал Серч Лімітед», чеської «Навітел с.р.о», а також товариства з обмеженою відповідальністю «Навітел Україна».

Санкції діятимуть протягом 10 років.

Нагадаємо, 12 травня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про запровадження нових санкцій, зокрема щодо осіб і компаній, за допомогою яких Росія контролювала «Запоріжсталь».

22 квітня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про застосування санкцій щодо 40 фізичних та 382 юридичних осіб. До переліку потрапили російські партії та ЦВК.

15 квітня президент України Володимир Зеленський запровадив санкції проти ТОВ «Яндекс», ТОВ «Рамблер Груп», ТОВ «Рамблер Інтернет Холдинг», ТОВ «Парус», ЗАТ «1С» та «1С-Галактика», «VK company», а також інших російських IT-компаній та фізичних осіб.

Того ж дня до санкційного списку потрапили 87 фізичних осіб, більшість із яких російські спортсмени. Зокрема, обмеження запровадили проти Ксенії Шойгу — очільниці федерації тріатлону РФ, доньки міністра оборони країни-агресора Сергія Шойгу.

Фото: Офіс президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду