Американське видання Vice подало заяву про банкрутство

Американське видання Vice подало заяву про банкрутство

15 Травня 2023
937
15 Травня 2023
16:11

Американське видання Vice подало заяву про банкрутство

937
Vice укладала договір купівлі-продажу з консорціумом своїх кредиторів, що дозволить їй надалі працювати.
Американське видання Vice подало заяву про банкрутство
Американське видання Vice подало заяву про банкрутство

Американська медіагрупа Vice укладала договір купівлі-продажу з консорціумом своїх кредиторів відповідно до Кодексу США про банкрутство. Про це йдеться у пресрелізі компанії, передає Liga.net.

Компанія повідомила, що домовилася про продаж активів консорціуму кредиторів у складі Fortress Investment Group, Soros Fund Management і Monroe Capital, які інвестували у Vice з 2019 року. Ця угода дозволить Vice працювати та продовжити виконувати свої зобов'язання.

Консорціум погодився купити Vice за $225 млн і буде основним претендентом на компанію, якщо тільки не з'явиться претендент, готовий заплатити більше.

Кредитори також погодилися виділити Vice $20 млн, щоб утримати компанію на плаву, поки вона не вийде з процесу банкрутства.

«У нас будуть нові власники, простіша структура капіталу та можливість працювати без старих зобов'язань, які тяжіли над нашим бізнесом. Ми з нетерпінням чекаємо на завершення процесу продажу протягом найближчих двох-трьох місяців», — заявили співдиректори Vice.

Vice Media — це незалежна медійна компанія, яка виникла в середині 1990-х років і почалася з панк-журналу в Монреалі. Протягом наступних двох десятиліть вона перетворилась на великий холдинг з власною телепродакшен-студією, рекламним агентством та популярним сайтом vice.com.

У 2017 році на піку вартості Vice Media Group оцінювали у $5,7 млрд, однак сьогодні, за більшістю підрахунків, вона коштує лише мізерну частку цієї суми. Останніми роками компанія намагалася вийти на прибуткову роботу, але їй це так і не вдалося. Про те, що видання Vice опинилось на межі банкрутства, ще на початку травня повідомляла газета The New York Times.

На початку травня американське видання Vice News опублікувало інтерв'ю з уповноваженою з прав дитини при президентові Росії Марією Львовою-Бєловою, ордер на арешт якої видав Міжнародний кримінальний суд за звинуваченням у причетності до викрадення українських дітей. Львова-Бєлова озвучила американським журналістам низку пропагандистських тез, а на запитання, чи не вчиняла вона воєнні злочини, іронічно розсміялась.

Фото: Офіс Vice у Нью-Йорку / вікіпедія

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
937
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду