detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
15.05.2023 16:11
Американське видання Vice подало заяву про банкрутство
Американське видання Vice подало заяву про банкрутство
Vice укладала договір купівлі-продажу з консорціумом своїх кредиторів, що дозволить їй надалі працювати.

Американська медіагрупа Vice укладала договір купівлі-продажу з консорціумом своїх кредиторів відповідно до Кодексу США про банкрутство. Про це йдеться у пресрелізі компанії, передає Liga.net.

Компанія повідомила, що домовилася про продаж активів консорціуму кредиторів у складі Fortress Investment Group, Soros Fund Management і Monroe Capital, які інвестували у Vice з 2019 року. Ця угода дозволить Vice працювати та продовжити виконувати свої зобов'язання.

Консорціум погодився купити Vice за $225 млн і буде основним претендентом на компанію, якщо тільки не з'явиться претендент, готовий заплатити більше.

Кредитори також погодилися виділити Vice $20 млн, щоб утримати компанію на плаву, поки вона не вийде з процесу банкрутства.

«У нас будуть нові власники, простіша структура капіталу та можливість працювати без старих зобов'язань, які тяжіли над нашим бізнесом. Ми з нетерпінням чекаємо на завершення процесу продажу протягом найближчих двох-трьох місяців», — заявили співдиректори Vice.

Vice Media — це незалежна медійна компанія, яка виникла в середині 1990-х років і почалася з панк-журналу в Монреалі. Протягом наступних двох десятиліть вона перетворилась на великий холдинг з власною телепродакшен-студією, рекламним агентством та популярним сайтом vice.com.

У 2017 році на піку вартості Vice Media Group оцінювали у $5,7 млрд, однак сьогодні, за більшістю підрахунків, вона коштує лише мізерну частку цієї суми. Останніми роками компанія намагалася вийти на прибуткову роботу, але їй це так і не вдалося. Про те, що видання Vice опинилось на межі банкрутства, ще на початку травня повідомляла газета The New York Times.

На початку травня американське видання Vice News опублікувало інтерв'ю з уповноваженою з прав дитини при президентові Росії Марією Львовою-Бєловою, ордер на арешт якої видав Міжнародний кримінальний суд за звинуваченням у причетності до викрадення українських дітей. Львова-Бєлова озвучила американським журналістам низку пропагандистських тез, а на запитання, чи не вчиняла вона воєнні злочини, іронічно розсміялась.

Фото: Офіс Vice у Нью-Йорку / вікіпедія

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY