Мер Енергодара: Російські окупанти вимкнули інтернет у місті на тлі «евакуації»

Мер Енергодара: Російські окупанти вимкнули інтернет у місті на тлі «евакуації»

9 Травня 2023
2328
9 Травня 2023
19:15

Мер Енергодара: Російські окупанти вимкнули інтернет у місті на тлі «евакуації»

2328
За даними міського голови Дмитра Орлова, росіяни також кілька днів вивозять усі об’єкти, які вони окупували, «в яких вони займалися генерацією якихось папірців, що можуть підтверджувати їхні злочини».
Мер Енергодара: Російські окупанти вимкнули інтернет у місті на тлі «евакуації»
Мер Енергодара: Російські окупанти вимкнули інтернет у місті на тлі «евакуації»

В Енергодарі Запорізької області на тлі оголошеної російськими окупантами «евакуації» спостерігають певний ажіотаж. Наразі у місті, зокрема, не працює стаціонарний інтернет. Про це заявив міський голова Дмитро Орлов у коментарі проєкту «Новини Приазов’я» («Радіо Свобода»).

«Повивозили вони обладнання з медико-санітарної частини, комп’ютерну техніку, документацію, паспортний стіл, який вони розташували у приміщенні ЦНАПу, також десь тиждень тому все повивозили. Не працює стаціонарний інтернет, який був до цього, не працюють продовольчі магазини, аптеки. Ажіотаж є певний по продуктах та засобах першої необхідності. АЗС також та банкомати порожні», — розповів мер.

Окрім цього, за даними Орлова, окупаційна влада вивозить свою документацію з Енергодара.

«Вивозять всі об’єкти, які вони окупували, в яких вони займалися генерацією якихось папірців, що можуть підтверджувати їхні злочини. Вони їх пакують вже третій день і вивозять», — додав Орлов.

Нагадаємо, у квітні російські окупанти розгорнули інформаційну кампанію, щоб нав'язати місцевому населенню на тимчасово окупованих територіях Запорізької області російську ідентичність та інтегрувати українців у соціально-культурний простір Росії.

Зокрема, окупанти планували відкрити мережу представництв Федерального агентства зі справ національностей РФ, яка залучала б місцеве населення на окупованій частині Запорізької області до співпраці з російськими громадськими організаціями.

У лютому Росія також відключила мобільний інтернет на окупованій Луганщині. За словами Луганської ОВА, росіяни проводять перевірки телефонів школярів: «Шукають будь-який контент, що пов’язував би їх з Україною. Діти вимушені бути приниженими і терпіти ці регулярні знущальні процедури».

У жовтні 2022 року, за повідомленнями Генштабу, окупанти глушили зв’язок на Херсонщині.

Крім того, російська армія вдавалася до руйнування та крадіжок цифрового обладнання.

Фото: Terje Sollie/ Рexels

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2328
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду