ІМІ запускає мікрогранти для підтримки регіональних медіаініціатив

ІМІ запускає мікрогранти для підтримки регіональних медіаініціатив

9 Травня 2023
1040
9 Травня 2023
12:40

ІМІ запускає мікрогранти для підтримки регіональних медіаініціатив

1040
Кошти виділять на створення антикорупційних розслідувань, матеріалів на теми прав людини, життя вразливих груп населення, реабілітації постраждалих від війни, ветеранів та екологічні проблеми.
ІМІ запускає мікрогранти для підтримки регіональних медіаініціатив
ІМІ запускає мікрогранти для підтримки регіональних медіаініціатив

Громадська організація «Інститут масової інформації» відкриває фінансову підтримку для регіональних медіаініціатив, які бажають висвітлювати суспільно важливі та чутливі питання.

Як повідомляє ІМІ, мікрогранти надаватимуть у межах проєкту «Підтримка активних громадян під тиском в Україні», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

У рамках проєкту буде підтримано 50 регіональних медіаініціатив, які отримають фінансову допомогу в сумі, еквівалентній 650 євро. Регіональні медіаініціативи, які підтримає IMI, охоплюватимуть написання матеріалів, створення відео- та фоторепортажів на такі теми:

  • антикорупційні розслідування;
  • права людини;
  • життя вразливих груп населення (меншини, переселенці, діти тощо);
  • фізична і психологічна реабілітація постраждалих від війни;
  • ветерани, їхні ініціативи;
  • екологічні проблеми;
  • інші чутливі ініціативи на місцевому рівні.

Для отримання гранту вітається співпраця регіональних медіа з місцевими спільнотами активних громадян, ветеранів, нацменшин. 

Для участі в проєкті потрібно заповнити електронну форму. Дедлайн подання заявок — 9 червня 2023 року.

Нагадаємо, у лютому Інститут масової інформації у співпраці з міжнародною організацією Internews проводив конкурс мінігрантів для незалежних медіа та медійних громадських організацій.

Фото: fundsforngos.org
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1040
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду