У Латвії росіяни повинні скласти мовний іспит, щоб уникнути депортації

У Латвії росіяни повинні скласти мовний іспит, щоб уникнути депортації

8 Травня 2023
1681
8 Травня 2023
19:20

У Латвії росіяни повинні скласти мовний іспит, щоб уникнути депортації

1681
Як зазначив представник МВС Латвії Димитрій Трофімов, росіянам до 75 років, які не пройдуть тестування до кінця року, буде надано «розумний термін для виїзду».
У Латвії росіяни повинні скласти мовний іспит, щоб уникнути депортації
У Латвії росіяни повинні скласти мовний іспит, щоб уникнути депортації

Уряд Латвії запровадив мовний тест, який мають скласти 20 000 громадян Росії. Здебільшого це стосується літніх людей. Про це заявив представник МВС Латвії Димитрій Трофімов, пише Reuters.

Як зазначив Трофімов, росіянам до 75 років, які не пройдуть тестування до кінця року, буде надано «розумний термін для виїзду». Інакше їх можуть депортувати. 

«Вони добровільно вирішили прийняти громадянство не Латвії, а іншої держави. Тест необхідний, тому що російська влада виправдовувала своє вторгнення в Україну необхідністю захистити російських громадян за кордоном», — сказав представник МВС Латвії.

За словами очільниці Латвійського національного центру освіти Лієне Вороненко, щоб скласти тест, потрібно розуміти основні латиські фрази та говорити простими реченнями.

Раніше Латвія заборонила вʼїзд 35 росіянам, які підтримали російську агресію в Україні.

Нагадаємо, у квітні президент України Володимир Зеленський затвердив введення обов’язкових іспитів зі знання основ Конституції, історії України та мови для отримання українського громадянства. 

За новим законом, іноземець, який отримав українське громадянство, втратить його, якщо протягом двох років не складе цих трьох іспитів.

Народна депутатка від «Слуги народу», заступниця голови комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук зазначила, що термін у два роки для складання іспитів передбачений для людей, які отримали громадянство України за прискореною процедурою. Решта ж складатимуть екзамени ще до отримання українського паспорта.

Фото: скриншот з відео Reuters

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1681
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду