Уряд заборонив використовувати  літери Z і V на номерних знаках

Уряд заборонив використовувати літери Z і V на номерних знаках

1 Травня 2023
1154
1 Травня 2023
10:36

Уряд заборонив використовувати літери Z і V на номерних знаках

1154
Літери Z і V відтепер забороняється використовувати на номерних знаках окремо, а також у словах замість букв «З», «С», «В», «Ф».
Уряд заборонив використовувати  літери Z і V на номерних знаках
Уряд заборонив використовувати  літери Z і V на номерних знаках

Кабінет Міністрів України заборонив замовляти і виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. 

Про це йдеться у Постанові КМУ №367, яка 21 квітня внесла зміни до Постанови КМУ №1081 «Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників», повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Відтепер забороняється на номерних знаках окремо наносити літери Z і V, а також використовувати їх у словах замість букв «З», «С», «В», «Ф». Така заборона стосується також написів і зображень, символіки комуністичного тоталітарного та націонал-соціалістичного тоталітарного режимів.

У постанові не йдеться про номерні знаки державної реєстрації для електромобілів.

На українських номерних знаках також не може бути емблем органів держави-терориста та Збройних сил Росії: Сухопутних військ, Повітряно-космічних сил, Військово-морського флоту, Ракетних сил стратегічного призначення тощо.

Нагадаємо, ще 22 травня 2022 року Верховна Рада повторно ухвалила закон про заборону символіки російського вторгнення в Україну. Згідно з правками президента Володимира Зеленського, російську воєнну символіку (латинські літери Z і V) заборонено використовувати у громадських місцях, але можна, наприклад, в експозиціях музеїв, у підручниках.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1154
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
359 дн. тому
Одну на двох братів православну секту не забороняють. У кожному церковному дворі попи з кадилом біля розкішних машин диявола виганяють. Мов ті напівголі дівки на еротичних мийках кружляють, тільки в рясах
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду