detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
01.05.2023 10:36
Уряд заборонив використовувати літери Z і V на номерних знаках
Уряд заборонив використовувати  літери Z і V на номерних знаках
Літери Z і V відтепер забороняється використовувати на номерних знаках окремо, а також у словах замість букв «З», «С», «В», «Ф».

Кабінет Міністрів України заборонив замовляти і виготовляти індивідуальні номерні знаки, які містять символіку, що асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. 

Про це йдеться у Постанові КМУ №367, яка 21 квітня внесла зміни до Постанови КМУ №1081 «Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників», повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Відтепер забороняється на номерних знаках окремо наносити літери Z і V, а також використовувати їх у словах замість букв «З», «С», «В», «Ф». Така заборона стосується також написів і зображень, символіки комуністичного тоталітарного та націонал-соціалістичного тоталітарного режимів.

У постанові не йдеться про номерні знаки державної реєстрації для електромобілів.

На українських номерних знаках також не може бути емблем органів держави-терориста та Збройних сил Росії: Сухопутних військ, Повітряно-космічних сил, Військово-морського флоту, Ракетних сил стратегічного призначення тощо.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY