Рада підтримала повернення військовим доплати у 30 тисяч гривень

Рада підтримала повернення військовим доплати у 30 тисяч гривень

10 Квітня 2023
7317
10 Квітня 2023
16:39

Рада підтримала повернення військовим доплати у 30 тисяч гривень

7317
За відповідний законопроєкт проголосували 277 нардепів.
Рада підтримала повернення військовим доплати у 30 тисяч гривень
Рада підтримала повернення військовим доплати у 30 тисяч гривень

У понеділок, 10 квітня, Верховна Рада підтримала законопроєкт №8312, який регламентує повернення військовим, працівникам ДСНС та поліцейським доплат у розмірі 30 тисяч гривень.  

Про це повідомив нардеп «Європейської солідарності» Олексій Гончаренко.

«Рада повернула 30 тисяч доплат військовим! "За" проголосували 277 народних депутатів. Доплати діятимуть до кінця періоду воєнного стану», — написав Гончаренко у телеграмі.

Нардеп фракції «Голос» Ярослав Железняк зазначив у телеграмі, що доплата повинна здійснюватись шляхом скорочення зарплат для держслужбовців та менеджменту держпідприємств (зокрема, мова йде і про менеджмент НСТУ, — «ДМ».).  

За словами Железняка, для цього скоріш за все потрібно змінювати бюджет.

«Тому я б поки не так однозначно стверджував, що повернули. Поки правильно буде: "грошове забезпечення працівників, службових і посадових осіб бюджетних установ/ДП обмежили до десяти розмірів мінімальної заробітної плати"», — написав Железняк.

Як нагадує Суспільне, уряд ухвалив постанову, яка передбачає додаткову винагороду військовим 28 лютого 2022 року.  Додаткові 30 тисяч гривень на місяць отримували військові Збройних сил, Служби безпеки, Служби зовнішньої розвідки, розвідки Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби.

З 1 лютого 2023 року порядок виплат премій військовим було змінено. За новим порядком, виплати залежали від районів перебування воїнів, складності та специфіки виконання ними бойових чи спеціальних завдань. Анонсовані зміни торкнулися військовослужбовців та співробітників системи МВС, які перебувають поза зоною бойових дій у різних регіонах України, строковиків і курсантів ВВНЗ, офіцерів управлінь і штабів, а також деяких інших категорій.

Зокрема, бойові виплати у 100 тисяч гривень виплачуватимуть усім, хто виконує завдання на передовій, сім'ям полонених та зниклих безвісти, а 30 тисяч отримуватимуть ті, хто працює на фронті, але не бере участі в боях.

Фото:  ГОНЧАРЕНКО/Telegram

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7317
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Volodymyr
385 дн. тому
Що таке медія
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду