Зеленський зустрівся із митцями, які допомагають протидіяти російським наративам

Зеленський зустрівся із митцями, які допомагають протидіяти російським наративам

10 Березня 2023
1599
10 Березня 2023
11:12

Зеленський зустрівся із митцями, які допомагають протидіяти російським наративам

1599
Президент: Потрібно створювати різноманітний контент, аби у світі не виник інформаційний вакуум щодо України, який можуть заповнити відверто російські наративи.
Зеленський зустрівся із митцями, які допомагають протидіяти російським наративам
Зеленський зустрівся із митцями, які допомагають протидіяти російським наративам

Президент Володимир Зеленський зустрівся з українськими діячами культури та мистецтва і подякував усім українським митцям, які допомагають дипломатам і журналістам протидіяти російським наративам.

Зустріч була приурочена до 209-ої річницію від дня народження Тараса Шевченка, повідомляється на сайті президента.

Захід відбувся у змішаному форматі: наживо в Офісі президента та у режимі відеоконференції. До розмови долучилися відомі артисти, актори театру та кіно, художники, журналісти, продюсери, керівники культурних інституцій та профільних державних установ.

«Я дякую всім митцям, хто допомагає, особливо тим, хто в окопах, і тим, хто своє життя віддав цьому, і також тим, хто за кордоном допомагав журналістиці і дипломатії створювати хвилю підтримки, щоб Україна не була на самоті, тому що на самоті перемогти Росію складно. І зараз ми великою командою йдемо із західними партнерами. Ця хвиля має вплив на посилення держави — і фінансово, і зброєю», — сказав Зеленський.

Він подякував митцям також за те, що підіймають питання, «хто винен у війні і хто агресор, а хто захищає свій суверенітет». За його словами, «зламати інформаційний наратив "рашки"» змогли і митці та діячі культури, і дипломатія та журналістика.

Президент Володимир Зеленський також наголосив на необхідності створення різноманітного культурного контенту, аби у світі не виник інформаційний вакуум щодо України, який може бути заповнений людьми, які не лише не мають стосунку до України, а відверто просувають російські наративи.

«Дуже хочеться, щоб про цю війну говорили і після нашої перемоги. І говорили ті люди, які в цей час захищали нашу державу. Важливі і кіно, і театр, і музика, і література, і журналістика. Всі ті, хто є свідками або брав участь, захищав на тому чи іншому фронті державу, щоб вони заповнили цей простір. Ті, хто знає, як це було, ті, хто безпосередньо брав участь. Дуже хотілося б українського контенту, і саме від тих людей, які активні в цьому і мають повагу», — сказав Президент.

Він наголосив, що важливо, аби хвиля зацікавленості Україною інформаційна підтримка не зменшувалася.

«Як тільки хтось забуває про Україну за кордоном, чесно кажучи, уповільнюється процес підтримки України. Тому ми маємо думати над тим, як ще можемо посилити цю хвилю після року повномасштабної війни», — сказав глава держави.

Зеленський вважає, що важливо продовжувати культурну, просвітницьку роботу, яка сприяла б посиленню підтримки України з боку партнерів і всього світу. Президент запропонував напрацювати рекомендації та необхідні кроки, які мають бути підтримані з боку держави.

Як повідомляє пресслужба президента, під час зустрічі обговорювали шляхи поглиблення взаємодії між державою та представниками культурної сфери.

Як свідчать оприлюднені фото та відео, серед запрошених митців на зустрічі виступили також Святослав Вакарчук, Тарас Тополя та Коля Сєрга, акторка Ірма Вітовська та голова комітету Шевченківської премії Юрій Макаров.

Зокрема, Коля Сєрга розповів про свій досвід виступів перед військовими на фронті та місцях дислокації. «Основний напрямок – це культурний десант. Працюємо по всій лінії фронту, на нулі, в місцях ближнього відведення. За весь час дали близько 800 концертів. … Ми малюємо в уяві хлопців і дівчат бійців ту картину майбутнього, в якій їм є місце. В момент відчаю, момент страху ми допомагаємо змістити фокус уваги», — розповів він.

Ірма Вітовська розповіла про свою участь у різних культурних подіях закордоном, де відзначила велику зацікавленість до українського минулого і потребу донести до європейської аудиторії, що Україна «не долучається, а повертається» до європейського простору.

«Детектор медіа» звернувся із запитом до Офісу президента щодо детальнішої інформації про зустріч, зокрема хто брав у ній участь і мав можливість виступити, і очікує на відповідь.

 

Фото: пресслужба президента

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1599
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду