detector.media
06.03.2023 12:47
Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса
Уряд призначив директором НАБУ Семена Кривоноса
Раніше Кривонос працював на посаді голови Державної інспекції архітектури та містобудування.

У понеділок, 6 березня, Кабінет міністрів на позачерговому засіданні призначив директором Національного антикорупційного бюро Семена Кривоноса. Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на трансляцію засідання уряду. 

Кандидатуру Семена Кривоноса уряд підтримав одноголосно. Раніше Кривонос працював на посаді голови Державної інспекції архітектури та містобудування. Ця інституція, зокрема, видає ліцензії на будівництво.

4 березня комісія з проведення конкурсу на посаду директора НАБУ визначила трьох кандидатів, які відповідають вимогам голови Бюро. Окрім Кривоноса,  ними стали керівник четвертого слідчого відділу Територіального управління Держбюро розслідувань у Хмельницькому Сергій Гупяк та керівник управління внутрішнього контролю НАБУ Роман Осипчук.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання 6 березня наголосив, що вважає всіх трьох кандидатів, відібраних конкурсною комісією, професійно підготовленими для роботи на керівних посадах у НАБУ. 

Прем'єр запропонував новопризначеному директору НАБУ розглянути можливість і призначити Гупяка та Осипчука на керівні посади в Бюро.

Попередній керівник НАБУ Артем Ситник пішов з посади 16 квітня 2022 року через завершення семирічного терміну повноважень.

Раніше журналісти «Схем» писали, що Семен Кривонос знайомий із чинним заступником голови Офісу президента Олексієм Кулебою.

Журналісти також писали, що з Кривоносом було пов’язано дві різні справи з хабарями на одну і ту суму — 120 тисяч доларів. У одній він був викривачем, і її ще торік розслідувало НАБУ. Інша справа — у 2014 році, її розслідувала СБУ. Відповідно до судового реєстру, голова однієї з сільрад Обухівського району Київщини, начебто вступивши у злочинну змову, зокрема з керівником реєстраційної служби місцевого управління юстиції, вимагав неправомірну вигоду за виділення земельної ділянки — 120 тисяч доларів.

«Кривонос у 2014 році, відповідно до його автобіографії, якраз і обіймав посаду керівника цієї реєстраційної служби. Сам Кривонос пояснював, що версія слідства не підтвердилась, а в Офісі генпрокурора інформували, що справа була закрита за відсутністю факту злочину», — говориться у матеріалі «Схем».

Колаж: «Схеми» / «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY