На Рівненщині викрили підполковницю СБУ, яка підтримувала агресію

На Рівненщині викрили підполковницю СБУ, яка підтримувала агресію

2 Березня 2023
1910
2 Березня 2023
16:30

На Рівненщині викрили підполковницю СБУ, яка підтримувала агресію

1910
Підполковниця СБУ вважає, що у вторгненні Росії винна Україна, не вірить, що росіяни обстрілюють схід країни, і звинувачує українських військових у «провокаціях».
На Рівненщині викрили підполковницю СБУ, яка підтримувала агресію
На Рівненщині викрили підполковницю СБУ, яка підтримувала агресію

Правоохоронці викрили підполковницю управління Служби безпеки України в Рівненській області, яка виправдовувала війну Росії проти України та заперечувала збройну агресію РФ. Про це повідомляють пресслужби СБУ та ДБР.

За даними слідства, підполковниця активно продукувала «меседжі» російської пропаганди та просувала антиукраїнські погляди. Зокрема, жінка переконувала, що війна в Україні вигідна насамперед Сполученим Штатам Америки, наголошувала, що «Захід переслідує власні інтереси» і що саме через Україну, а не через Росію як країну-агресора, всі європейські країни страждають через підвищення тарифів та санкції.

У розмовах службовиця захоплювалась політикою самопроголошеного президента Білорусі Лукашенка та шкодувала, що експрезидент Віктор Янукович покинув Україну у 2014 році.

Жінка наголошувала, що саме українська влада «винна у повномасштабному вторгненні РФ» через те, що не визнала «автономними» Донецьку та Луганську області. Крім того, посадовиця не вірить в обстріли сходу України росіянами, адже «вони прийняли рішення їх захищати». Українських військових вона звинувачує у постійних «провокаціях».

Правоохоронці вказують, що жінка проходила службу в СБУ з 1996 року, проте раніше подібних настроїв не виявляла. Наразі вона відсторонена від займаної посади та виведена в розпорядження. 

Жінці оголосили підозру у виправдовуванні, визнанні правомірною, а також запереченні збройної агресії Російської Федерації проти України, вчиненому службовою особою. Їй загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, напередодні СБУ повідомила про підозру у держзраді ексголові Нацполіції Вінниччини.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1910
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду