У Британії стартував продаж спогадів принца Гаррі: за два дні продали 400 тисяч примірників

У Британії стартував продаж спогадів принца Гаррі: за два дні продали 400 тисяч примірників

12 Січня 2023
889
12 Січня 2023
11:13

У Британії стартував продаж спогадів принца Гаррі: за два дні продали 400 тисяч примірників

889
На книгу зробили чи не найбільше попередніх замовлень за останнє десятиліття і вона вже стала лідером продажів у Британії на Amazon.
У Британії стартував продаж спогадів принца Гаррі: за два дні продали 400 тисяч примірників
У Британії стартував продаж спогадів принца Гаррі: за два дні продали 400 тисяч примірників

10 січня у Великій Британії стартував продаж книги мемуарів принца Гаррі «Запасний» (Spare). Протягом двох днів книгарні продали 400 тисяч примірників, повідомляють «Бабель» та BBC.

У книзі Гаррі розповідає про різні подробиці особистого та придворного життя королівської сімї Віндзорів, зокрема про свою сварку із братом Вільямом через дружину Меган Маркл, яка ледь не переросла в бійку, про те, як він сприйняв смерть своєї матері Діани та нову дружину батька Каміллу, про те, як ЗМІ публікували різні «зливи» про королівську родину, про свої панічні атаки та службу в Афганістані, під час якої він вбив щонайменше 25 «талібів» тощо.

Також Гаррі звинувачує пресу у переслідуваннях своєї матері Діани, а в одному з кількох інтерв'ю, які рекламували книгу, він заявив, що змінити медіаландшафт буде «справою всього його життя».

ЗМІ підігрівали інтерес до книги, ще до її виходу публікуючи найцікавіші уривки.

Книгарні Лондона в день релізу книги відкрилися опівночі, щоб задовольнити попит на мемуари Гаррі. У книгарні Waterstones заявили, що на книгу принца Гаррі зробили чи не найбільше попередніх замовлень за останнє десятиліття.

До того ж, мемуари вже стали лідером продажів у Великій Британії в інтернет-магазині Amazon після кількох днів обговорень гучних викриттів книги.

Наразі королівська родина офіційно ніяк не коментувала книгу.

Книгу видадуть по всьому світу 16 мовами. В Україні перекладом мемуарів займається видавництво «Лабораторія», яке планує випустити їх у березні-квітні 2023 року.

Відзначимо, це вже не перший випадок інформаційного ажіотажу довкола постатей принца та його дружини. Раніше, у грудні, платформа Netflix випустила документальний серіал «Гаррі та Меган». Як пише Guardian, компанія повідомляла тоді, що за перший тиждень після прем'єри  серіал зібрав більше переглядів на сервісі, ніж будь-який інший документальний фільм до того.

Так, протягом тижня перші три епізоди «Гаррі та Меган» зібрали 81,55 мільйона годин переглядів в усьому світі. Понад 28 мільйонів домогосподарств переглянули хоча б частину серіалу.

У період з 5 по 11 грудня серіал «Гаррі та Меган» був другим за кількістю переглядів англомовним серіалом на Netflix у всьому світі після серіалу «Венздей». «Гаррі та Меган» був англомовним серіалом №1 протягом тижня у Британії та №2 в Австралії та США, що дозволило Netflix потрапити в топ-10 телевізійних програм у 85 країнах.

Читайте також:

Фото: flickr.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
889
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду