detector.media
Роман Мельник
«Детектор медіа»
12.01.2023 11:13
У Британії стартував продаж спогадів принца Гаррі: за два дні продали 400 тисяч примірників
У Британії стартував продаж спогадів принца Гаррі: за два дні продали 400 тисяч примірників
На книгу зробили чи не найбільше попередніх замовлень за останнє десятиліття і вона вже стала лідером продажів у Британії на Amazon.

10 січня у Великій Британії стартував продаж книги мемуарів принца Гаррі «Запасний» (Spare). Протягом двох днів книгарні продали 400 тисяч примірників, повідомляють «Бабель» та BBC.

У книзі Гаррі розповідає про різні подробиці особистого та придворного життя королівської сімї Віндзорів, зокрема про свою сварку із братом Вільямом через дружину Меган Маркл, яка ледь не переросла в бійку, про те, як він сприйняв смерть своєї матері Діани та нову дружину батька Каміллу, про те, як ЗМІ публікували різні «зливи» про королівську родину, про свої панічні атаки та службу в Афганістані, під час якої він вбив щонайменше 25 «талібів» тощо.

Також Гаррі звинувачує пресу у переслідуваннях своєї матері Діани, а в одному з кількох інтерв'ю, які рекламували книгу, він заявив, що змінити медіаландшафт буде «справою всього його життя».

ЗМІ підігрівали інтерес до книги, ще до її виходу публікуючи найцікавіші уривки.

Книгарні Лондона в день релізу книги відкрилися опівночі, щоб задовольнити попит на мемуари Гаррі. У книгарні Waterstones заявили, що на книгу принца Гаррі зробили чи не найбільше попередніх замовлень за останнє десятиліття.

До того ж, мемуари вже стали лідером продажів у Великій Британії в інтернет-магазині Amazon після кількох днів обговорень гучних викриттів книги.

Наразі королівська родина офіційно ніяк не коментувала книгу.

Книгу видадуть по всьому світу 16 мовами. В Україні перекладом мемуарів займається видавництво «Лабораторія», яке планує випустити їх у березні-квітні 2023 року.

Відзначимо, це вже не перший випадок інформаційного ажіотажу довкола постатей принца та його дружини. Раніше, у грудні, платформа Netflix випустила документальний серіал «Гаррі та Меган». Як пише Guardian, компанія повідомляла тоді, що за перший тиждень після прем'єри  серіал зібрав більше переглядів на сервісі, ніж будь-який інший документальний фільм до того.

Так, протягом тижня перші три епізоди «Гаррі та Меган» зібрали 81,55 мільйона годин переглядів в усьому світі. Понад 28 мільйонів домогосподарств переглянули хоча б частину серіалу.

У період з 5 по 11 грудня серіал «Гаррі та Меган» був другим за кількістю переглядів англомовним серіалом на Netflix у всьому світі після серіалу «Венздей». «Гаррі та Меган» був англомовним серіалом №1 протягом тижня у Британії та №2 в Австралії та США, що дозволило Netflix потрапити в топ-10 телевізійних програм у 85 країнах.

Читайте також:

Фото: flickr.com

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY