Путін захотів «перемир’я» на Різдво. Офіс президента відповів

Путін захотів «перемир’я» на Різдво. Офіс президента відповів

5 Січня 2023
4088

Путін захотів «перемир’я» на Різдво. Офіс президента відповів

4088
Це перша подібна заява диктатора з початку повномасштабного вторгнення в Україну.
Путін захотів «перемир’я» на Різдво. Офіс президента відповів
Путін захотів «перемир’я» на Різдво. Офіс президента відповів

Російський диктатор Волододимир Путін захотів «перемир’я» на Різдво за юліанським календарем, відповідні «вказівки» про нібито припинення вогоню він дав міністру оборони країни-агресора Сергію Шойгу.

Про це повідомляють російські пропагандистські агенції з посиланням на пресслужбу Путіна.

Диктатор доручив Шойгу нібито ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня «режим припинення вогню по всій лінії зіткнення».

Радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у твіттері вже заявив, що Росія має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться «тимчасове перемир'я».

«Перше. Україна не атакує чужу територію і не вбиває цивільне населення, як це робить Рф. Україна знищує виключно членів окупаційної армії на своїй території… Друге. Рф має залишити окуповані території – лише тоді у неї почнеться "тимчасове перемир'я". Лицемірство залиште собі…», – написав Подоляк.

Раніше із закликом «припинити вогонь» на час Різдва виступив очільник РПЦ Кирило, який усліяко підтримує російську агресію проти України. Радник голови Офісу президента Подоляк заявив, що ініціатива Кирила є «пасткою та пропагандою».

24 лютого 2022 року Росія розпочала масштабний наступ проти України. ЗСУ та тероборона відбивають атаки російської армії, планомірно звільняючи українські землі від російської окупації.

Росіяни не дотримуються правил ведення війни, обстрілюють ракетами та РСЗВ об'єкти цивільної інфраструктури українських міст та цілеспрямовано вбивають цивільне населення, зокрема дітей та жінок. Воєнні злочини росіян можуть бути кваліфіковані як геноцид українського народу.

Україна звернулася до суду в Гаазі з проханням розслідувати скоєні Росією злочини війни. Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан вже розпочав роботу в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4088
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду