СБУ затримала на Львівщині російського агента

СБУ затримала на Львівщині російського агента

2 Січня 2023
1265

СБУ затримала на Львівщині російського агента

1265
Чоловік збирав розвіддані для РФ.
СБУ затримала на Львівщині російського агента
СБУ затримала на Львівщині російського агента

Служба безпеки України затримала на Львівщині російського агента. Про це повідомила пресслужба відомства.

Від початку війни мешканець Донеччини передавав ворогу розвіддані про місця дислокації та переміщення Сил оборони України на Лиманському напрямку. Згодом він переїхав на Львівщину. Під виглядом переселенця чоловік оселився поблизу одного з енергетичних об’єктів та надсилав інформацію про нього у спецслужби РФ.

«Співробітники СБУ викрили поплічника ворога на спробах прихованого збору і передачі відомостей через "зв’язкового" у лавах терористичних угруповань "ДНР". У зловмисника виявили мобільний телефон із листуванням з ворогом», — йдеться у повідомленні.

За даними Львівської обласної прокуратури, чоловіка затримали на території школи в одному з селищ Львівської області. Слідчі повідомили йому про підозру у колабораціонізмі. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід — арешт без права внесення застави.

Раніше СБУ повідомила про засудження до 11 років ув'язнення інформатора російських окупантів, який у Краматорську збирав дані для ракетних ударів.

СБУ заявила, що з початку повномасштабного вторгнення Росії викрила понад 1200 агітаторів, які поширювали в інтернеті фейки та російські наративи.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1265
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду