У Білорусі заявили про падіння української ракети (ФОТО, ВІДЕО)

У Білорусі заявили про падіння української ракети (ФОТО, ВІДЕО)

29 Грудня 2022
1294
29 Грудня 2022
16:31

У Білорусі заявили про падіння української ракети (ФОТО, ВІДЕО)

1294
Представники влади начебто розглядають дві версії: випадкове падіння ракети на території Білорусі або збиття її системою ППО.
У Білорусі заявили про падіння української ракети (ФОТО, ВІДЕО)
У Білорусі заявили про падіння української ракети (ФОТО, ВІДЕО)

Білоруські державні ЗМІ заявили, що  на території країни впала ракета нібито з українського комплексу С-300. Представники влади розглядають дві версії: випадкове падіння ракети на території Білорусі або збиття її системою ППО. Про це повідомляє білоруська державна агенція «БелТа».

У Білорусі повідомили, що ракета впала близько 10:00 в Іванівському районі Брестської області. Інформації про постраждалих немає.

Телеграм-канал «Пул Первого», наближений до білоруського режиму, повідомив, що самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка негайно поінформували про подію. На місці працює група фахівців, сформована зі співробітників Слідчого комітету, Міністерств оборони та внутрішніх справ.

За даними каналу, інформації про постраждалих наразі немає.

Як повідомляє канал, слідчі розглядають дві основні версії події:

  • Заліт ракети на територію Білорусі, «аналогічний до недавнього інциденту в Польщі, коли ракета полетіла не в той бік».
  • Ракету збито внаслідок роботи систем ППО Білорусі.

Так, військовий комісар Брестської області Олег Коновалов заявив, що це, «ймовірно, зенітна керована ракета українського комплексу C-300 ЗСУ».

Він заявив, що ситуація «подібна тій, що відбулася в Польщі»: «Хвилюватися [місцевим] жителям абсолютно нема чого. Такі випадки, на жаль, трапляються».

Тим часом Міноборони Білорусі заявило, що протиповітряна оборона країни збила цю ракету, а її уламки знайшли на сільськогосподарському полі в районі села Горбаха Іванівського району.

Деталі своєї перевірки військове відомство Білорусі пообіцяло повідомити найближчим часом.

У Повітряних Силах ЗСУ повідомили у коментарі hromadske, що наразі уточнюють інформацію щодо падіння ракети у Білорусі.

Російські війська зранку 29 грудня знову запустили по Україні ракети. У низці областей, зокрема на Київщині, Сумщині, Полтавщині, Житомирщині, Львівщині, спрацювали системи протиповітряної оборони. Загалом окупанти випустили по Україні 69 ракет, з них 54 збили сили ППО.

Нагадаємо, 15 листопада агентство Associated Press із посиланням на високопоставленого представника американської розвідки заявило, що російські ракети перетнули кордон Польщі, яка є членом НАТО, і впали на її території. Загинули двоє людей. Того дня Росія випустила по Україні близько 90 ракет. 73 з них збила протиповітряна оборона.

У пресслужбі Міністерства закордонних справ Польщі 15 листопада підтвердили, що на території країни впала ракета російського виробництва, але хто її запустив, невідомо. 

Згодом генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що у Польщі, ймовірно, впала українська ракета, однак відповідальна за це все одно Росія. 

Фото: BELTA / телеграм

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1294
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду