У Бердянську окупанти планують відкрити центр підготовки пропагандистів

У Бердянську окупанти планують відкрити центр підготовки пропагандистів

26 Грудня 2022
810
26 Грудня 2022
11:23

У Бердянську окупанти планують відкрити центр підготовки пропагандистів

810
Там пройдуть перепідготовку вчителі історії та російської мови.
У Бердянську окупанти планують відкрити центр підготовки пропагандистів
У Бердянську окупанти планують відкрити центр підготовки пропагандистів

Російська окупаційна влада планує відкрити у Бердянську Запорізької області центр підготовки пропагандистів. Як планують окупанти, до 1 вересня там пройдуть перепідготовку вчителі історії та російської мови. Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

На тимчасово окупованих територіях спостерігається дефіцит педагогів. Більшість українських вчителів відмовилася співпрацювати з окупантами, тому РФ завезла своїх. Проте це проблему не вичерпало.

«Більшість росіян приїжджає на ротаційній основі через більші виплати, ніж у РФ. Проте залишатись вони не хочуть, адже не впевнені в подальшій приналежності регіону до Росії. Відтак окупанти хочуть відкрити педагогічні виші, де у швидкому темпі будуть готувати "нових вчителів". Пріоритет обраних фахівців чітко демонструє, на що ставить акцент “російська школа”, а саме: на вивченні мови та “правильної історії”», — йдеться у повідомленні ЦНС.

Центр нацспротиву закликає жителів тимчасово окупованих територій не віддавати дітей до осередків російської пропаганди.

«Російська освіта — це шлях у нікуди. У Росії немає престижних університетів, а освітні програми обміну заблоковані через поступову ізоляцію країни-терориста», — додали у ЦНС.

Нагадаємо, у листопаді Центр національного спротиву повідомив, що окупанти намагаються змусити мешканців тимчасово окупованих територій віддавати дітей до шкіл, у яких працюють завезені з Росії вчителі.

У тимчасово окупованій Мирненській територіальній громаді на Херсонщині російські загарбники вривалися в будинки, щоб перевірити, чи не навчаються діти в українських онлайн-школах. Загарбники ламали зачинені хвіртки, щоб увійти на подвір'я, та вибивали двері до помешкань.

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
810
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду