detector.media
26.12.2022 11:23
У Бердянську окупанти планують відкрити центр підготовки пропагандистів
У Бердянську окупанти планують відкрити центр підготовки пропагандистів
Там пройдуть перепідготовку вчителі історії та російської мови.

Російська окупаційна влада планує відкрити у Бердянську Запорізької області центр підготовки пропагандистів. Як планують окупанти, до 1 вересня там пройдуть перепідготовку вчителі історії та російської мови. Про це повідомили в Центрі національного спротиву.

На тимчасово окупованих територіях спостерігається дефіцит педагогів. Більшість українських вчителів відмовилася співпрацювати з окупантами, тому РФ завезла своїх. Проте це проблему не вичерпало.

«Більшість росіян приїжджає на ротаційній основі через більші виплати, ніж у РФ. Проте залишатись вони не хочуть, адже не впевнені в подальшій приналежності регіону до Росії. Відтак окупанти хочуть відкрити педагогічні виші, де у швидкому темпі будуть готувати "нових вчителів". Пріоритет обраних фахівців чітко демонструє, на що ставить акцент “російська школа”, а саме: на вивченні мови та “правильної історії”», — йдеться у повідомленні ЦНС.

Центр нацспротиву закликає жителів тимчасово окупованих територій не віддавати дітей до осередків російської пропаганди.

«Російська освіта — це шлях у нікуди. У Росії немає престижних університетів, а освітні програми обміну заблоковані через поступову ізоляцію країни-терориста», — додали у ЦНС.

Нагадаємо, у листопаді Центр національного спротиву повідомив, що окупанти намагаються змусити мешканців тимчасово окупованих територій віддавати дітей до шкіл, у яких працюють завезені з Росії вчителі.

У тимчасово окупованій Мирненській територіальній громаді на Херсонщині російські загарбники вривалися в будинки, щоб перевірити, чи не навчаються діти в українських онлайн-школах. Загарбники ламали зачинені хвіртки, щоб увійти на подвір'я, та вибивали двері до помешкань.

Фото: «Радіо Свобода»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY