США висунули нардепу Андрію Деркачу звинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей

США висунули нардепу Андрію Деркачу звинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей

8 Грудня 2022
2017
8 Грудня 2022
12:07

США висунули нардепу Андрію Деркачу звинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей

2017
Крім того, прокурори називають Деркача російським агентом, який брав участь у спробах втручання у перебіг президентських виборів у США у 2020 році.
США висунули нардепу Андрію Деркачу звинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей
США висунули нардепу Андрію Деркачу звинувачення у шахрайстві та відмиванні грошей

Міністерство юстиції США висунуло звинувачення народному депутату України Андрію Деркачу у шахрайстві та відмиванні грошей під час купівлі елітної нерухомості в Каліфорнії. Про це йдеться на офіційному сайті міністерства.

CNN повідомляє, що у 2020 році Міністерство фінансів США запровадило санкції проти Деркача, однак він і його поплічник створили низку підставних компаній по всьому світу з купівлі розкішних об’єктів нерухомості у Беверлі-Гіллз. Схема дозволяла Деркачу володіти нерухомістю без відома фінансових установ.

Крім того, прокурори назвали Деркача російським агентом, який брав участь у спробах втручання у перебіг виборів у США у 2020 році.

«Беручи участь у спланованій російській дезінформаційній кампанії, спрямованій на підрив інститутів США, Деркач водночас вступив у змову, щоб шахрайським шляхом отримати вигоду від західного способу життя для себе та своєї родини в Сполучених Штатах», — заявив помічник голови ФБР Майкл Дрісколл.

Розслідування координувала оперативна група KleptoCapture Міністерства юстиції – міжвідомча оперативна група, яка займається забезпеченням широких санкцій, експортного контролю та економічних контрзаходів, які Сполучені Штати разом зі своїми іноземними союзниками та партнерами запровадили у відповідь на неспровоковану агресію Росії щодо України.

Канал CNN із посиланням на джерело, знайоме з перебігом слідства, повідомив, що Андрій Деркач досі на волі, його місцезнаходження невідоме. Адвоката Деркача поки немає в списку.

У разі доведення провини Деркачу загрожує до 30 років позбавлення волі.

Нагадаємо, у березні 2021 року національна розвідка США заявила, що під час президентських виборів 2020 року в Штатах Росія організувала кампанію з дискредитації тоді ще кандидата від Демократичної партії Джо Байдена. За даними розвідки, одним із інструментів впливу Росії на вибори був нардеп Андрій Деркач.

У травні 2020 року Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали, які, за його словами, можуть свідчити про нібито вплив Джо Байдена на п’ятого президента України Петра Порошенка.

10 вересня 2020 року Мінфін США запровадив санкції проти Андрія Деркача. Цей крок відомство пояснило причетністю Деркача до втручання у виборчий процес 2020 року в Сполучених Штатах.

У червні 2022 року СБУ повідомила про викриття мережі агентів Головного управління Генштабу Росії, до якої входив народний депутат Андрій Деркач.

20 серпня 2021 року РНБО запровадила персональні санкції проти нардепа Андрія Деркача.

У вересні 2022 року Деркача оголосили в розшук за підозрою у держзраді та незаконному збагаченні.

27 жовтня Вищий антикорупційний суд (ВАКС) заочно заарештував нардепа-втікача Андрія Деркача за підозрою у державній зраді та незаконному збагаченні.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2017
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду