СБУ проводить обшуки в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині

СБУ проводить обшуки в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині

5 Грудня 2022
2461
5 Грудня 2022
14:13

СБУ проводить обшуки в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині

2461
Правоохоронці шукають осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету.
СБУ проводить обшуки в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині
СБУ проводить обшуки в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині

Співробітники Служби безпеки України проводять обшуки на об’єктах Української православної церкви Московського патріархату в Полтавській області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Йдеться про Мгарський Спасо-Преображенський чоловічий монастир Полтавської та Миргородської єпархії УПЦ та єпархіальне управління Кременчуцької та Лубенської єпархії УПЦ. 

Правоохоронці шукають людей, які можуть бути причетними до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, а також предмети, заборонені до обігу.

«Враховуючи збройну агресію Росії, дані заходи проводяться для унеможливлення використання релігійних громад в якості осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», — розповіли в СБУ.

Обшуки проводять спільно з Нацполіцією.

Нагадаємо, РНБО доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій. 1 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення цього рішення в дію.

22 листопада СБУ провела обшуки у Києво-Печерській лаврі, Корецькому монастирі та Сарненсько-Поліській єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Правоохоронці виявили там мільйони готівки, громадян Росії з «сумнівними» документами та літературу про «царя» і «єдиний народ».

28 листопада СБУ обшукала Почаївську духовну семінарію та Івано-Франківську єпархію УПЦ МП. Слідчі знайшли там численні докази проросійської пропаганди і ймовірної співпраці представників УПЦ МП з Росією.

Згодом Служба безпеки перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті. Там черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси» та згадували під час молебнів московського патріарха Кирила Гундяєва.

Фото: пресслужба СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2461
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду