detector.media
05.12.2022 14:13
СБУ проводить обшуки в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині
СБУ проводить обшуки в монастирі та єпархії УПЦ МП на Полтавщині
Правоохоронці шукають осіб, які можуть бути причетними до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету.

Співробітники Служби безпеки України проводять обшуки на об’єктах Української православної церкви Московського патріархату в Полтавській області. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Йдеться про Мгарський Спасо-Преображенський чоловічий монастир Полтавської та Миргородської єпархії УПЦ та єпархіальне управління Кременчуцької та Лубенської єпархії УПЦ. 

Правоохоронці шукають людей, які можуть бути причетними до протиправної діяльності на шкоду державному суверенітету України, а також предмети, заборонені до обігу.

«Враховуючи збройну агресію Росії, дані заходи проводяться для унеможливлення використання релігійних громад в якості осередку «русского мира» та убезпечення населення від провокацій і терористичних актів», — розповіли в СБУ.

Обшуки проводять спільно з Нацполіцією.

Нагадаємо, РНБО доручила уряду внести на розгляд парламенту законопроєкт щодо унеможливлення роботи в Україні афілійованих з Росією релігійних організацій. 1 грудня президент Володимир Зеленський підписав указ про введення цього рішення в дію.

22 листопада СБУ провела обшуки у Києво-Печерській лаврі, Корецькому монастирі та Сарненсько-Поліській єпархії УПЦ МП на Рівненщині. Правоохоронці виявили там мільйони готівки, громадян Росії з «сумнівними» документами та літературу про «царя» і «єдиний народ».

28 листопада СБУ обшукала Почаївську духовну семінарію та Івано-Франківську єпархію УПЦ МП. Слідчі знайшли там численні докази проросійської пропаганди і ймовірної співпраці представників УПЦ МП з Росією.

Згодом Служба безпеки перевірила монастир УПЦ МП на Закарпатті. Там черниці закликали до «пробуждения матушки-Руси» та згадували під час молебнів московського патріарха Кирила Гундяєва.

Фото: пресслужба СБУ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY