Дитячий телеканал Disney іде з російського ринку

Дитячий телеканал Disney іде з російського ринку

3 Грудня 2022
2101
3 Грудня 2022
09:41

Дитячий телеканал Disney іде з російського ринку

2101
Після впровадження санкцій РФ не може сплатити за ліцензії на американські анімаційні фільми.
Дитячий телеканал Disney іде з російського ринку
Дитячий телеканал Disney іде з російського ринку

У Росії припиняє мовлення дитячий телеканал Disney Channel Russia. Про це з посиланням на джерела повідомляє «КоммерсантЪ».

У кінці вересня припинив мовлення вебсайт kanal.disney.ru, а його сторінки у соцмережах були видалені. У березні компанія The Walt Disney призупинила прокат своїх фільмів у Росії та розформувала офіс у Москві. Мовлення Disney, що є локальною версією американського Disney Channel, триває. Однак російські партнери компанії, за даними «Коммерсанта», вже мають інформацію про припинення співпраці. Disney в ефірі має замінити російський дитячий канал.

Як пишуть російські медіа, через впровадження санкцій Росії все складніше сплачувати за ліцензії на фільми і серіали іноземних виробників.

Disney Channel Russia вів мовлення з 2010 року. У березні, окрім Disney, співпрацю з Росією призупинили такі американські компанії, як Warner Bros., Sony, Universal, Paramount та інші. Після початку повномасштабного вторгнення Росії до України вони вирішили зупинити ліцензування своїх проєктів у РФ.

Нагадаємо, у березні The Walt Disney Company поширила заяву про призупинення свого бізнесу в Росії. Йшлося зокрема про те, що буде припинено ліцензування вмісту та продуктів, діяльність Disney Cruise Line, роботу журналу і турів National Geographic, виробництво місцевого контенту та діяльність лінійних каналів.

У листопаді Warner Bros. заборонила каналам російського холдингу «Национальная медиа группа» транслювати свої фільми попри те, що її ліцензійні угоди мали діяти в Росії ще впродовж півтора року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2101
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
509 дн. тому
Ще один привід корумпованим бородатим православним розкрадачам власної країни порадіти, що дітям їх великобратніх розкрадачів стане гірше.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду