Ексголова «Укрексімбанку» Мецгер отримав нову посаду у державній компанії

Ексголова «Укрексімбанку» Мецгер отримав нову посаду у державній компанії

12 Листопада 2022
4338
12 Листопада 2022
20:20

Ексголова «Укрексімбанку» Мецгер отримав нову посаду у державній компанії

4338
Євген Мецгер став головою «Української фінансової житлової компанії».
Ексголова «Укрексімбанку» Мецгер отримав нову посаду у державній компанії
Ексголова «Укрексімбанку» Мецгер отримав нову посаду у державній компанії

Колишній голова правління «Укрексімбанку» Євген Мецгер, якого звільнили восени 2021 року через напад на журналістів «Схем», став головою правління державної компанії  ПАТ «Українська фінансова житлова компанія». На це звернули увагу журналісти видання Liga.net.

«Головою правління приватного акціонерного товариства "Українська фінансова житлова компанія" обрано Євгена Мецгера. Таке рішення наглядова рада товариства ухвалила сьогодні, 11 листопада, на своєму засіданні», – йдеться в повідомленні на сайті компанії.

«Укрфінжитло» забезпечує функціонування ринку іпотечного кредитування та механізму доступних кредитів на житло для населення. Власником цієї компанії є Мінекономіки.

У квітні «Схеми» повідомляли, що Мінекономіки внесло пропозицію щодо призначення Мецгера на посаду заступника Міністра економіки України.

14 вересня Голосіївський районний суд Києва у справі про напад на журналістів «Схем» призначив Мецгеру штраф у 3400 гривень.

Нагадаємо, що програма «Схеми: корупція в деталях» опублікувала розслідування під заголовком «Мецгер, "ДНР", SkyMall та $ 60 000 000».

Під час запису інтерв’ю, 4 жовтня 2021 року, стався конфлікт між керівником «Укрексімбанку» Євгеном Мецгером і його підлеглими з одного боку, знімальною групою «Схем» — з іншого. 

Знімальна група записувала інтерв'ю з Мецгером, однак після запитання про кредит він наказав працівникам фінустанови забрати у журналістів камери та стерти матеріал. Журналістів близько години не випускали з приміщення, їм вдалося зафіксувати на аудіо розмови з працівниками установи під час цих подій. Пізніше журналісти опублікували відео нападу.

Наглядова рада «Укрексімбанку» через напад на журналістів звільнила Мецгера, а директор департаменту інформаційної політики Володимир Пікалов, який брав участь у нападі, сам написав заяву про звільнення. Дії співробітників банку засудила журналістська спільнота та очільник Мінфіну Сергій Марченко.

Прокуратура кваліфікувала дії Мецгера та Пікалова за статтею 171 Кримінального кодексу («Незаконне вилучення зібраних журналістом матеріалів і технічних засобів та вплив на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків»).

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4338
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду