У Великій Британії стартує сезон українського кіно

У Великій Британії стартує сезон українського кіно

2 Листопада 2022
1039
2 Листопада 2022
20:00

У Великій Британії стартує сезон українського кіно

1039
У листопаді пройде чотири кінофестивалі, на яких представлять сучасні українські фільми і кінокласику.
У Великій Британії стартує сезон українського кіно
У Великій Британії стартує сезон українського кіно

Протягом листопада українські фільми побачать мешканці Белфаста, Брайтона, Лідса та Корнуоллу. Організатори показів — Український інститут та Британська Рада, повідомляє пресслужба Українського інституту.

У Кембриджі відбудуться покази фільмів з відомої колекції Всеукраїнського Фотокіноуправління. Проєкт реалізується у співпраці з «Довженко-Центром». До мандрівної кінопрограми увійшли фільми-кіноподії цього року, а також класика. Режисер Антоніо Лукіч особисто представить британську прем’єру стрічки «Люксембург, Люксембург» на кінофестивалі у Белфасті. Акторка фільму «Памфір» Соломія Кирилова відвідає фестивалі у Белфасті та Лідсі.

Кінофестиваль у Белфасті 3–12 листопада представить фільми «Люксембург, Люксембург», «Клондайк», «Памфір», «Тіні забутих предків», «Короткі зустрічі». На Міжнародному кінофестивалі у Лідсі 3–17 листопада покажуть «Памфір» та «Короткі зустрічі» Кіри Муратової. Також демонструватиметься польський документальний фільм про Україну «Синдром Гамлета» Ельвіри Нєвєри та Пьотра Росоловського. 

Кінофестиваль Cinecity у Брайтоні (11–20 листопада) представить фільми «Клондайк», «Памфір», «Тіні забутих предків», «Короткі зустрічі». Кінофестиваль у Корнуоллі з 14 по 20 листопада покаже глядачам фільми «Клондайк» та «Стоп-Земля».

А в академічному центрі Кембриджського університету 3 листопада представлять колекцію Всеукраїнського Фотокіноуправління на честь сторіччя державної кіностудії. Показ відбудеться в Музеї технологій Кембріджа. До програми увійшли стрічки «Людина з кіноапаратом» та «Одинадцятий рік» Дзиґи Вертова, «Звенигора» Олександра Довженка . Показ стрічки «Земля» Довженка супроводжуватиме новий саундтрек від гурту «ДахаБраха».

Нагадаємо, у червні у Великій Британії в рамках Sheffield DocFest показали фільми від Docudays UA.

Колаж: Український інститут

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1039
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду