detector.media
02.11.2022 20:00
У Великій Британії стартує сезон українського кіно
У Великій Британії стартує сезон українського кіно
У листопаді пройде чотири кінофестивалі, на яких представлять сучасні українські фільми і кінокласику.

Протягом листопада українські фільми побачать мешканці Белфаста, Брайтона, Лідса та Корнуоллу. Організатори показів — Український інститут та Британська Рада, повідомляє пресслужба Українського інституту.

У Кембриджі відбудуться покази фільмів з відомої колекції Всеукраїнського Фотокіноуправління. Проєкт реалізується у співпраці з «Довженко-Центром». До мандрівної кінопрограми увійшли фільми-кіноподії цього року, а також класика. Режисер Антоніо Лукіч особисто представить британську прем’єру стрічки «Люксембург, Люксембург» на кінофестивалі у Белфасті. Акторка фільму «Памфір» Соломія Кирилова відвідає фестивалі у Белфасті та Лідсі.

Кінофестиваль у Белфасті 3–12 листопада представить фільми «Люксембург, Люксембург», «Клондайк», «Памфір», «Тіні забутих предків», «Короткі зустрічі». На Міжнародному кінофестивалі у Лідсі 3–17 листопада покажуть «Памфір» та «Короткі зустрічі» Кіри Муратової. Також демонструватиметься польський документальний фільм про Україну «Синдром Гамлета» Ельвіри Нєвєри та Пьотра Росоловського. 

Кінофестиваль Cinecity у Брайтоні (11–20 листопада) представить фільми «Клондайк», «Памфір», «Тіні забутих предків», «Короткі зустрічі». Кінофестиваль у Корнуоллі з 14 по 20 листопада покаже глядачам фільми «Клондайк» та «Стоп-Земля».

А в академічному центрі Кембриджського університету 3 листопада представлять колекцію Всеукраїнського Фотокіноуправління на честь сторіччя державної кіностудії. Показ відбудеться в Музеї технологій Кембріджа. До програми увійшли стрічки «Людина з кіноапаратом» та «Одинадцятий рік» Дзиґи Вертова, «Звенигора» Олександра Довженка . Показ стрічки «Земля» Довженка супроводжуватиме новий саундтрек від гурту «ДахаБраха».

Нагадаємо, у червні у Великій Британії в рамках Sheffield DocFest показали фільми від Docudays UA.

Колаж: Український інститут

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY