Росія поширила брехню про «брудну бомбу» в ООН

Росія поширила брехню про «брудну бомбу» в ООН

28 Жовтня 2022
747
28 Жовтня 2022
15:47

Росія поширила брехню про «брудну бомбу» в ООН

747
На закритому засіданні Ради безпеки ООН російський постпред Василь Небензя поширив фейк щодо створення «брудної бомби» в Україні.
Росія поширила брехню про «брудну бомбу» в ООН
Росія поширила брехню про «брудну бомбу» в ООН

Про це 28 жовтня повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД), його цитує «Громадське радіо».

«Київ має можливість для створення "брудної бомби" не лише на тих двох об’єктах, де проведуть перевірки фахівці МАГАТЕ», — заявив Небензя.

Він намагався переконати учасників засідання в тому, що Україна може створити небезпечну зброю, приховавши цей факт від світової спільноти.

Також Росія поширює заяви, що ігнорування США та Україною запитів Росії щодо біолабораторій начебто «підтверджує правдивість» пропагандистських заяв.

Фейк про «брудну бомбу» спорадично поширювала Росія. Експерти називають це підготовкою операції під чужим прапором або ж спробою дискредитувати Україну. Ці твердження вже спростовували, зокрема, Держсекретар США Ентоні Блінкен назвав неправдивими заяви Росії щодо того, нібито Україна має можливості застосувати «брудну бомбу».

А днями Уряд Словенії викрив Росію на брехні щодо «брудної бомби», яку нібито «розробляє» Україна. Напередодні МЗС Росії опублікувало фото з пакетами, заявивши, що це начебто «елементи української брудної бомби», які містять уран та плутоній. Однак уряд Словенії заявив, що це фотографія словенського Агентства з радіоактивних відходів, яку зробили ще у 2010 році.

Фото ілюстративне

 

«рудна бомба»: що це таке і навіщо Росія вигадала цей фейк?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
747
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду