detector.media
28.10.2022 13:41
В ефірі британського телеканалу знищили картину Гітлера
В ефірі британського телеканалу знищили картину Гітлера
У шоу «Джиммі Карр знищує мистецтво» (Jimmy Carr Destroys Art) від телеканалу Channel 4 у спеціальній установці з бензопилами знищили одну з акварелей Адольфа Гітлера.

Про це 26 жовтня повідомило видання NME, яке цитує Суспільне».

Сутність шоу полягає в тому, що глядачам анонімно представляють твір мистецтва, а потім розповідають про його автора. Після чого глядачі під час дебатів мають вирішити, чи варто відділяти роботу від автора, та проголосувати — знищити її чи не займати.

У цьому випуску присутні глядачі проголосували за руйнацію роботи.

Are you watching Jimmy Carr Destroys Art right now? Our audience is discussing a watercolour attributed to Adolf Hitler. Would the world be better without it? #JimmyCarrDestroysArt #TruthAndDare pic.twitter.com/8G3UMs7M7b

— Channel 4 (@Channel4) October 25, 2022

Ще 13 жовтня видання The Guardian повідомляло, що Channel 4 придбав картину Адольфа Гітлера, щоб спалити її з вогнемета у прямому ефірі. Крім того, телеканал придбав роботи низки "проблемних" художників, у т.ч. Пабло Пікассо, а також засудженого педофіла Рольфа Харріса та сексуального насильника Еріка Гілла.

«У кожного твору мистецтва є свої прихильники. Наприклад, завжди знайдеться адвокат Гітлера. Хтось обовʼязково сперечатиметься не за Гітлера, а за те, що його моральні якості не повинні вирішувати, чи існуватиме твір мистецтва, чи ні», — пояснював концепцію шоу програмний директор телеканалу Ієн Кац.

Однак глядачі незабаром почали висловлювати обурення у соціальних мережах, стверджуючи, що історичні твори мистецтва не повинні бути знищені за жодних обставин.

«Я бачив багато паскудних мистецьких виставок свого часу — але "Джиммі Карр знищує мистецтво" — це дійсно паскудство», — написав мистецтвознавець і журналіст Вальдемар Янущак.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY