Посол Німеччини щодо російського наративу про «втечу» посольства з Києва: Це фейк-ньюз

Посол Німеччини щодо російського наративу про «втечу» посольства з Києва: Це фейк-ньюз

19 Жовтня 2022
2247
19 Жовтня 2022
14:14

Посол Німеччини щодо російського наративу про «втечу» посольства з Києва: Це фейк-ньюз

2247
Анка Фельдгузен: Це насправді фейк-ньюз, і ми по всіх каналах – через твіти, присутність на різних заходах – намагаємося показати, що ми тут, в Києві, і працюємо.
Посол Німеччини щодо російського наративу про «втечу» посольства з Києва: Це фейк-ньюз
Посол Німеччини щодо російського наративу про «втечу» посольства з Києва: Це фейк-ньюз

Посол Німеччини в Україні Анка Фельдгузен заявила, що посольство продовжує працювати, як і раніше, а російський наратив, що нібито німецькі дипломати після масованих атак на столицю знову евакуювалися з Києва, – це фейк-ньюз.

«Нас питали інші посольства, чи ми дійсно працюємо, тому що російський наратив такий, що ми вже знову втекли. Але це не так. Це насправді фейк-ньюз, і ми по всіх каналах – через твіти, присутність на різних заходах – намагаємося показати, що ми тут, в Києві, і працюємо»,цитує Фельдгузен «Укрінформ».

Вона зазначила, що посольство Німеччини, так само як інші диппредставництва, працює у тому ж режимі, як і до масованих російських атак на столицю.

«Ми тут у тому складі, як це спланували. У нас є дуже різні завдання, як і до цих нападів. Ми стоїмо пліч-о-пліч з українським суспільством, і я дійсно вражена тим, як спокійно, особливо кияни, переживають це все. Ми намагаємося взяти це за приклад і просто продовжувати свою роботу», – зазначила Фельдгузен.

18 жовтня речник МЗС України Олег Ніколенко заявив, що російська пропаганда поширює фейки про нібито закриття посольств у Києві, щоб посіяти паніку серед громадян України.

Ніколенко звернув увагу на один із таких вкидів про нібито «раптове закриття» посольства Сербії, яке дійсно виїхало з Києва, але ще у березні 2022 року.

Речник МЗС додав, що з посиленням російських ракетних обстрілів та атак дронами-камікадзе по цивільній інфраструктурі деякі країни поновили рекомендації для своїх громадян виїхати за межі України, і це нормальна практика.

17 жовтня вранці росіяни атакували Київ дронами-камікадзе, зафіксовано чотири «прильоти». Після російської атаки виникла пожежа в нежитловій будівлі, кілька житлових будинків пошкоджені. У Києві внаслідок атаки загинули п'ятеро людей. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія своїми ракетними обстрілами та атаками дронів намагається залякати цивільних українців.

Вночі та вранці 10 жовтня росіяни завдали масованих ракетних ударів по Україні, зокрема по Києву, Запоріжжю, Полтавській, Львівській, Дніпропетровській областях. 

Унаслідок ракетної атаки росіян по Києву пошкоджені заклади культури та освіти у центрі міста. Також уламки російських ракет поцілили по двох дипломатичних установах у Києві, завдавши часткових руйнувань їхнім будівлям. 11 жовтня Національна поліція повідомила, що через масований ракетний удар в Україні загинули 19 людей, 108 отримали поранення.  

Фото: Посольство Німеччини в Києві/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2247
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду