У ЗСУ спростували повідомлення російських медіа про «бойові успіхи» на Сході

У ЗСУ спростували повідомлення російських медіа про «бойові успіхи» на Сході

16 Жовтня 2022
1505
16 Жовтня 2022
17:36

У ЗСУ спростували повідомлення російських медіа про «бойові успіхи» на Сході

1505
Речник Східного угруповання ЗСУ назвав це елементом інформаційного впливу.
У ЗСУ спростували повідомлення російських медіа про «бойові успіхи» на Сході
У ЗСУ спростували повідомлення російських медіа про «бойові успіхи» на Сході

Російські загарбники здійснюють інформаційний та психологічний тиск, інформуючи в медіа та соцмережах про «успіхи» на Лиманському та Бахмутському напрямках. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий, пише «Укрінформ».

«Вже декілька днів поспіль російські війська намагаються взяти Бахмут. Це для них така "Брестська фортеця". Вони вже кілька днів поспіль проводять свою інформаційну операцію про те, що вже ряд населених пунктів біля Бахмуту "вже взяті". Це не відповідає дійсності. Там ідуть дуже важкі бойові дії, противник зосередив там найпотужніші свої сили. Проте сили оборони України тримають там удар і не дають пройти далі», – розповів речник.

За його словами, інформація про «контрнаступ» росіян на Лиман також не відповідає дійсності. Хоча російські медіа і блогери повідомляють протилежне. «Насправді вони будують оборонні позиції в районі Кремінної, Сватового. Більше того, вони у своїх пабліках вихваляються, що будують так звану "лінію Путіна": зняли з квадрокоптера, з кількох позицій, розкадровано. Мовляв, вони готові не пропускати українську армію, і ні кроку назад. І я думаю, що це теж елемент інформаційного впливу на нас. Але наші штаби врахують всю оперативну інформацію при плануванні наступних дій. Не думаю, що противник переграє нас на цьому напрямку», – сказав Сергій Череватий.

Як повідомили 16 жовтня у Головному управлінні Національної поліції в Донецькій області, російські загарбники атакували 7 населених пунктів. Є поранені та загиблі мирні мешканці. Протягом доби було здійснено 17 обстрілів по містах Авдіївка, Бахмут, Торецьк, Костянтинівка, Часів Яр, селах Карлівка, Орлівка.

Втрати росіян на фронті скоро сягнуть критичної межі. Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр з посиланням на командувача ОК «Південь» генерал-майора Андрія Ковальчука. За цими даними, співвідношення втрат приблизно 1 до 6,5, тоді як критична межа співвідношення втрат – 1 до 8, після якої армія противника буде психологічно «сипатись».

Фото: «Армія Інформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1505
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду