«Мирний план» Маска: Бізнесмен виклав мапу виборів в Україні у 2012 році, йому показали іншу і порадили зупинитись

«Мирний план» Маска: Бізнесмен виклав мапу виборів в Україні у 2012 році, йому показали іншу і порадили зупинитись

6 Жовтня 2022
1496
6 Жовтня 2022
13:38

«Мирний план» Маска: Бізнесмен виклав мапу виборів в Україні у 2012 році, йому показали іншу і порадили зупинитись

1496
Нові твіти Маска спровокували шквал коментарів.
«Мирний план» Маска: Бізнесмен виклав мапу виборів в Україні у 2012 році, йому показали іншу і порадили зупинитись
«Мирний план» Маска: Бізнесмен виклав мапу виборів в Україні у 2012 році, йому показали іншу і порадили зупинитись

Бізнесмен Ілон Маск продовжив твіттер-баталії навколо запропонованого ним «мирного плану», який де-факто передбачає капітуляцію України.

Зокрема, Маск виклав мапу голосування на парламентських виборах в Україні у 2012 році. На це звернула увагу редакція  «ВВС News Україна». 

Бізнесмен опублікував мапу електоральних вподобань у відповідь на твіт американського сенатора-республіканця Ліндсі Грема, який «з усією повагою до Ілона Маска» заявив, що йому «потрібно зрозуміти факти щодо російського вторгнення в Україну», і провів невеликий екскурс в історію.

«Якщо ви вважаєте, що воля народу має значення, ми повинні в будь-якому конкретному конфліктному регіоні підтримувати волю тих, хто там живе… Більшість України однозначно хоче бути частиною України, але деякі східні частини мають російську більшість і віддають перевагу Росії», – написав Маск.

Цей твіт спровокував шквал коментарів. Маску нагадали, що у 2019 році у більшості регіонів України, включно з окупованими росіянами частинами Запорізької та Херсонської областей, проголосували за партію Володимира Зеленського.

На це Маск відповів, що «Херсонщина та Запоріжжя майже напевно не хочуть приєднуватися до Росії – анексія цих регіонів мала на меті забезпечити сухопутний коридор і водопостачання до Криму».

«Звісно, не кожен, хто проголосував за проросійську партію, хоче приєднатися до Росії, але також невірно було б казати, що ніхто цього не хоче», – додав Маск.

Старший радник Комісії з безпеки та співробітництва в Європі Пол Массаро виклав карту голосування за незалежність України 1991 року.

«Кожен регіон проголосував за незалежність, включно з Кримом. Будь ласка, зупиніться», – написав Массаро.

3 жовтня Маск опублікував у своєму твіттері опитування щодо завершення війни Росії проти України. Бізнесмен висловив кілька припущень, чим може завершитися війна.

Користувачам він дав два варіанти («так» або «ні») проголосувати за наступне:

  • Провести вибори в анексованих Росією регіонах під наглядом ООН. Росія йде, якщо на це буде воля народу.
  • Крим формально входить до складу Росії, як це було з 1783 року (до «помилки» Хрущова).
  • Гарантується водопостачання Криму.
  • Україна залишається нейтральною.

Під постом Маск додав, що сценарій ядерної війни вважає малоймовірним. 

«Цілком ймовірно, що так і буде зрештою – питання лише в тому, скільки людей загинуть перед цим», – додав він.

Маск зазначив, що за таким сценарієм Україна втратить «тільки Крим», тому що «Росія вдерлася на території, які однозначно обрали б бути частиною України».

Твіт Маска про умови завершення війни в Україні став вірусним, у коментарі до  бізнесмена прийшло багато обурених українців та користувачів з інших країн.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь запропонував проголосувати, який Маск подобається людям більше: той, що підтримує Україну, чи той, що на боці Росії. Коментуючи допис президента, Маск заявив, що все ще підтримує Україну.

Фото: NASA Kennedy/Flickr

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1496
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
568 дн. тому
Кубу, КНДР, Нікарагуа та інші тоталітарні країни теж створювали більшість. Мабуть тому їх зараз тримають в країнах концтаборах. Від тої України лишилося половина. Приберіть гауляйтерів, які охороняють кордон з Європою - побачимо, скільки проголосує ногами з Zе-концтабору. Навіть пропаганда корумпованих Zе-руандаістів не здатні витримати засліплене суспільство.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду