detector.media
06.10.2022 13:38
«Мирний план» Маска: Бізнесмен виклав мапу виборів в Україні у 2012 році, йому показали іншу і порадили зупинитись
«Мирний план» Маска: Бізнесмен виклав мапу виборів в Україні у 2012 році, йому показали іншу і порадили зупинитись
Нові твіти Маска спровокували шквал коментарів.

Бізнесмен Ілон Маск продовжив твіттер-баталії навколо запропонованого ним «мирного плану», який де-факто передбачає капітуляцію України.

Зокрема, Маск виклав мапу голосування на парламентських виборах в Україні у 2012 році. На це звернула увагу редакція  «ВВС News Україна». 

Бізнесмен опублікував мапу електоральних вподобань у відповідь на твіт американського сенатора-республіканця Ліндсі Грема, який «з усією повагою до Ілона Маска» заявив, що йому «потрібно зрозуміти факти щодо російського вторгнення в Україну», і провів невеликий екскурс в історію.

«Якщо ви вважаєте, що воля народу має значення, ми повинні в будь-якому конкретному конфліктному регіоні підтримувати волю тих, хто там живе… Більшість України однозначно хоче бути частиною України, але деякі східні частини мають російську більшість і віддають перевагу Росії», – написав Маск.

Цей твіт спровокував шквал коментарів. Маску нагадали, що у 2019 році у більшості регіонів України, включно з окупованими росіянами частинами Запорізької та Херсонської областей, проголосували за партію Володимира Зеленського.

На це Маск відповів, що «Херсонщина та Запоріжжя майже напевно не хочуть приєднуватися до Росії – анексія цих регіонів мала на меті забезпечити сухопутний коридор і водопостачання до Криму».

«Звісно, не кожен, хто проголосував за проросійську партію, хоче приєднатися до Росії, але також невірно було б казати, що ніхто цього не хоче», – додав Маск.

Старший радник Комісії з безпеки та співробітництва в Європі Пол Массаро виклав карту голосування за незалежність України 1991 року.

«Кожен регіон проголосував за незалежність, включно з Кримом. Будь ласка, зупиніться», – написав Массаро.

3 жовтня Маск опублікував у своєму твіттері опитування щодо завершення війни Росії проти України. Бізнесмен висловив кілька припущень, чим може завершитися війна.

Користувачам він дав два варіанти («так» або «ні») проголосувати за наступне:

Під постом Маск додав, що сценарій ядерної війни вважає малоймовірним. 

«Цілком ймовірно, що так і буде зрештою – питання лише в тому, скільки людей загинуть перед цим», – додав він.

Маск зазначив, що за таким сценарієм Україна втратить «тільки Крим», тому що «Росія вдерлася на території, які однозначно обрали б бути частиною України».

Твіт Маска про умови завершення війни в Україні став вірусним, у коментарі до  бізнесмена прийшло багато обурених українців та користувачів з інших країн.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь запропонував проголосувати, який Маск подобається людям більше: той, що підтримує Україну, чи той, що на боці Росії. Коментуючи допис президента, Маск заявив, що все ще підтримує Україну.

Фото: NASA Kennedy/Flickr

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY