Ілон Маск першим «клюнув» на ядерний шантаж Путіна – Міноборони Литви

Ілон Маск першим «клюнув» на ядерний шантаж Путіна – Міноборони Литви

4 Жовтня 2022
1180
4 Жовтня 2022
11:23

Ілон Маск першим «клюнув» на ядерний шантаж Путіна – Міноборони Литви

1180
Арвідас Анушаускас: Західними медіа прокотилася хвиля дезінформації після ядерних погроз Путіна, першим на цю «вудку» клюнув Маск.
Ілон Маск першим «клюнув» на ядерний шантаж Путіна – Міноборони Литви
Ілон Маск першим «клюнув» на ядерний шантаж Путіна – Міноборони Литви

Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас вважає, що американський бізнесмен Ілон Маск «клюнув» на ядерний шантаж російського диктатора Володимира Путіна.

За словами Анушаускаса, у відповідь на чергові залякування Путіна ядерною зброєю у західних ЗМІ з'явилася хвиля фейків про нібито «конвої з ядерними бомбами».

«Після того, як Путін помахав прапорцями щодо ядерної зброї, у західних ЗМІ почала циркулювати дезінформація про нібито "конвої з ядерними бомбами". Цього не відбувається, але "ядерна температура", роздмухувана Кремлем, жахає людей. Першим на це попався Ілон Маск», – написав Анушаускас у твіттері.

3 жовтня Маск опублікував у своєму твіттері опитування щодо завершення війни Росії проти України. Бізнесмен висловив кілька припущень, чим може завершитися війна.

Користувачам він дав два варіанти («так» або «ні») проголосувати за наступне:

  • Провести вибори в анексованих Росією регіонах під наглядом ООН. Росія йде, якщо на це буде воля народу.
  • Крим формально входить до складу Росії, як це було з 1783 року (до «помилки» Хрущова).
  • Гарантується водопостачання Криму.
  • Україна залишається нейтральною.

Під постом Маск додав, що сценарій ядерної війни вважає малоймовірним. 

«Цілком ймовірно, що так і буде зрештою – питання лише в тому, скільки людей загинуть перед цим», – додав він.

Маск зазначив, що за таким сценарієм Україна втратить «тільки Крим», тому що «Росія вдерлася на території, які однозначно обрали б бути частиною України».

Твіт Маска про умови завершення війни в Україні став вірусним, у коментарі до  бізнесмена прийшло багато обурених українців та користувачів з інших країн.

Президент України Володимир Зеленський у відповідь запропонував проголосувати, який Маск подобається людям більше: той, що підтримує Україну, чи той, що на боці Росії. Коментуючи допис президента, Маск заявив, що все ще підтримує Україну.

Читайте також:

21 вересня російський диктатор Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ на тимчасово окупованих землях України. 

Окремо диктатор пригрозив можливістю застосувати ядерну зброю у випадку «прямої загрози території РФ», заявивши, що це «не блеф».

Заяви Путіна збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку та на Донбасі. 

Фото: Міноборони Литви

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1180
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду