В Україні остаточно заборонили партію Вітренко

В Україні остаточно заборонили партію Вітренко

27 Вересня 2022
2102
27 Вересня 2022
21:25

В Україні остаточно заборонили партію Вітренко

2102
ПСПУ — єдина партія, яка подавала зустрічний позов і затягувала суд, відзначили активісти руху «Чесно».
В Україні остаточно заборонили партію Вітренко
В Україні остаточно заборонили партію Вітренко

Верховний Суд остаточно заборонив «Прогресивну соціалістичну партію України» на чолі з Наталією Вітренко, повідомив рух «Чесно».

Це вже четверта партія, заборонена Верховним Судом. Партію було створено 1996 року. Програмні документи ПСПУ передбачали «повновладдя трудящих», збереження влади Рад,  зовнішньополітичну орієнтація на Схід і союзницькі відносини з республіками колишнього СРСР при збереженні незалежності Української держави.

Наталія Вітренко балотувалася у Верховну Раду як комуністка. Спочатку приєдналася до соціалістичної фракції, а в грудні 1995 вийшла з неї через суперечки з керівництвом партії.

Нагадаємо, 23 вересня Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду заборонив партію «Соціалісти».

14 травня президент Володимир Зеленський підписав закон щодо заборони проросійських партій в Україні.

У переліку заборонених «Опозиційний блок», «Соціалісти»,«Справедливість та розвиток»,«Держава», «НАШІ», «Блок Володимира Сальдо», Соціалістична партія України, Партія Шарія, «Опозиційна платформа — За життя», Прогресивна соціалістична партія України. Партії мають бути остаточно ліквідовані рішенням суду. 

Фото: «Радіо Свобода»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2102
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ігор
548 дн. тому
Цікаво, чи розуміють засліплені ІСTV, всі аспекти того, що наробив божевільний? Приклад: 1. Путін не увів день у день заборону на виїзд чоловікам. 2. Чоловіки з Росії їдуть у Європу. 3. У Європі багато українок без чоловіків українців та і багато підросте дівчат - українок. 4. Нашим чоловікам треба скласти пп. 1 і 2, щось зрозуміють? 5. Проти 300 тис. росіян воювало 2,5 мільйона наших. Після призову 1 мільйона росіян, в нас призвуть 5,5 мільйона. 6. Склавши пункти 1 та 5 зрозуміють: а) чи потрібна була країна, де всі загинуть "до останнього українця"? б) чи використають наші вояки залізо Байдена проти мобілізованих у Криму, Донбасі, Херсоні, Запоріжжі та наших полонених, яких кине у бій Росія? в) як на таке зреагують матері, батьки, сестри? Для довідки: раніше, німці гнали поперед себе наше населення та військовополонених. Червоноармійців це не зупиняло від використання проти них заліза Рузвельта.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду