Росіяни влаштували біля ЗАЕС виставу для пропагандистів з голосуванням на «референдумі» – «Енергоатом»

Росіяни влаштували біля ЗАЕС виставу для пропагандистів з голосуванням на «референдумі» – «Енергоатом»

26 Вересня 2022
823
26 Вересня 2022
14:18

Росіяни влаштували біля ЗАЕС виставу для пропагандистів з голосуванням на «референдумі» – «Енергоатом»

823
«Енергоатом»: Фейковий «персонал» АЕС роздавав інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ та вигукували слова підтримки Росії та псевдореферендуму.
Росіяни влаштували біля ЗАЕС виставу для пропагандистів з голосуванням на «референдумі» – «Енергоатом»
Росіяни влаштували біля ЗАЕС виставу для пропагандистів з голосуванням на «референдумі» – «Енергоатом»

Державне підприємство «Енергоатом» повідомило, що російські окупанти завезли на Запорізьку атомну електростанцію масовку для створення картинки псевдореферендуму для російських пропагандистів. 

«Чергову виставу вони влаштували біля Запорізької АЕС, видаючи запрошених масовиків за персонал атомної станції. Так, велика група чоловіків у цивільному дочекалась закінчення зміни на станції та змішалася з її персоналом, який виходив після зміни», повідомляє «Енергоатом» у телеграмі.

За даними  «Енергоатому», фейковий «персонал» АЕС роздавав інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ та вигукували слова підтримки Росії та псевдореферендуму. Після цього вони пішли до автобуса, в якому проводилося «голосування», і показово заповнили «бюлетені».

«Цей факт вчергове доводить, що серед патріотично налаштованих працівників Запорізької атомної станції ніхто не зголосився брати участь в окупантському фарсі, тож пропагандисти знову були змушені робити «гарну» картинку для російських замовників», – повідомляє «Енергоатом».

ЗАЕС є найбільшою атомною електростанцією в Європі, вона була захоплена росіянами на початку березня 2022 року. Російська армія розмістила на території Запорізької АЕС реактивні системи залпового вогню та іншу військову зброю й техніку. З початку серпня прилегла до ЗАЕС постійно обстрілюється росіянами. Фахівці заявляють про високий ризик ядерної аварії через постійні обстріли території ЗАЕС.

21 вересня російський диктатор Володимир Путін заявив про початок «часткової мобілізації» в Росії, також він заявив, що Росія визнає результати «референдумів» про «приєднання» до РФ. Бойовики тимчасово окупованих територій Луганської та Донецької областей, а також колаборанти тимчасово окупованих територій Херсонської та Запорізької областей нібито вирішили провести «референдуми» 23-27 вересня.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна не змінить політику визволення територій, які окупували росіяни, а радник голови Офісу президента Михайло Подоляк сказав, що росіяни просто втрачають час, організовуючи псевдореферендуми.

Західні лідери вже заявили, що результати фейкових «референдумів» не визнають. 

Анонс «референдумів» та початок «часткової мобілізації» збіглись у часі з невдачами росіян на фронті. Армія РФ була розгромлена на Харківщині, ЗСУ продовжують контрнаступальні дії на південному напрямку.  

Радник керівника ОП Михайло Подоляк заявив, що росіяни на тимчасово окупованих територіях України проводять не «референдум», а пропагандистське шоу для «z-мобілізаціі».

У СБУ закликали свідків фейкового «опитування», яке проводять росіяни за допомогою колаборантів, надавати інформацію у чат-бот. Конфіденційність гарантована.

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України нагадало, що правоохоронні та розвідувальні відомства України мають повну інформацію щодо організаторів та виконавців проведення так званих «референдумів» на тимчасово окупованих територіях.

Фото: «Енергоатом»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
823
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду