Володимир Зеленський став євреєм номер один за версією The Jerusalem Post

Володимир Зеленський став євреєм номер один за версією The Jerusalem Post

25 Вересня 2022
4936
25 Вересня 2022
17:36

Володимир Зеленський став євреєм номер один за версією The Jerusalem Post

4936
Лідери Ізраїлю все одно не прийняли рішення на користь України через «надто великий ризик у світлі присутності російської армії в Сирії та слабкого становища євреїв у Росії». Однак за Володимира Зеленського віддали свої голоси журналісти впливової газети країни, і це означає, що підтримка в Ізраїлі у нього таки є.
Володимир Зеленський став євреєм номер один за версією The Jerusalem Post
Володимир Зеленський став євреєм номер один за версією The Jerusalem Post

Президент України Володимир Зеленський став лідером у рейтингу найвпливовіших євреїв світу за версією видання The Jerusalem Post.

Журналісти видання висловили відверте захоплення його постаттю: «Не так багато політичних лідерів, яких можна назвати іконами, але одним із них цього року став президент України Володимир Зеленський». Також вони вважають, що у світлі російської агресії, що позначилась на світовому енергетичному та продовольчому ринках та розбудила Європу Зеленський є не просто найвпливовішим євреєм, а однією з найвпливовіших особистостей у світі.

Журналісти нагадали про «легендарну твердість і мужність президента України» та порівняння з Вінстоном Черчіллем. Також вони процитували фразу Зеленського, яка нібито була відповіддю президенту Джо Байдену і стала мемом: «Мені потрібні боєприпаси, а не таксі».

Як відзначається у публікації, єврейське походження мають батьки Володимира Зеленського, а батько його діда та троє братів загинули під час Голокосту. У підлітковий період йому пропонували стипендію на навчання в Ізраїлі, але батько Володимира Зеленського нібито переконав його відмовитися.

При цьому у політичній кампанії під час виборів Володимир Зеленський не підкреслював те, що частиною історії його родини стали єврейські традиції. «На початку його вважали дивним – через те, що він зіграв президента України в ситкомі, перш ніж зіграти цю роль у реальному житті», – пише автор колонки про Зеленського.

Питання про те, що Зеленський є євреєм, виникло з його власної ініціативи і задля протистояння російській агресії. Наприклад, під час виступу у Кнесеті він акцентував: «Ви точно можете допомогти нам захистити життя українських євреїв». Також він тоді запитав, чому Ізраїль не надіслав Києву зброю та не ввів санкції проти Росії. «Це залежить від вас, дорогі брати і сестри... і вам доведеться жити з цією відповіддю», – звернувся до Кнесету президент України.

На восьмій позиції рейтингу – держсекретар США Ентоні Блінкен. Мабуть, не останню роль у результатах голосування зіграло те, що він має спільне фото з президентом України 

Нагадаємо, до рейтингу The Jerusalem Post цього року увійшли представники усіх верств суспільства – з урядової сфери, мистецтва, медицини, літератури та науки. У цьому переліку 50-ти діячів Володимир Зеленський випередив прем’єр-міністра Ізраїлю Яїра Лапіда і прем'єр-міністерку Франції Елізабет Борн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4936
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тарас
577 дн. тому
А вони не хочуть забрати це чмо до себе
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду