Євросоюз засудив звірства російських окупантів в Ізюмі

Євросоюз засудив звірства російських окупантів в Ізюмі

17 Вересня 2022
1030
17 Вересня 2022
10:00

Євросоюз засудив звірства російських окупантів в Ізюмі

1030
Як наголосив високий представник ЄС, політичне керівництво РФ та всі, хто причетний до порушень міжнародного права, будуть притягнуті до відповідальності.
Євросоюз засудив звірства російських окупантів в Ізюмі
Євросоюз засудив звірства російських окупантів в Ізюмі

Європейський Союз глибоко шокований інформацією про знайдене поховання з понад 440 тілами в місті Ізюм, яке ЗСУ нещодавно звільнили від російських окупаційних військ. «Ми якнайрішучіше засуджуємо ці звірства», – йдеться в заяві віцепрезидента Єврокомісії, високого представника ЄС з питань зовнішньої політики і безпеки Жозепа Борреля.

«Загарбницька війна Росії проти України залишає сліди крові та руйнувань по всій території України. Тисячі мирних жителів уже були вбиті, багато інших були піддані тортурам, переслідуванням, сексуальному насильству, викраденню або насильницькому переміщенню, – зазначив Боррель. – Ця нелюдська поведінка російських військ, що свідчить про повне нехтування міжнародним гуманітарним правом і Женевськими конвенціями, повинна бути негайно припинена».

Під час свого відеозвернення 16 вересня президент Володимир Зеленський повідомив про «чіткі докази катувань» на Харківщині. Зокрема стало відомо, що російські солдати стріляли по могилам з українцями «просто так, для розваги». Наразі триває ексгумація тіл, злочини окупантів фіксують фахівці.

Нагадаємо, масове поховання в Ізюмі знайшли 15 вересня. За словами Олега Котенка, Уповноваженого з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, під час тимчасової окупації росіяни самі демонстрували відео цих могил, тому українські військові швидко встановили місце та перевірили ці дані. За попередньою версією правоохоронних органів, люди загинули внаслідок артилерійських обстрілів міста, які проводили російські війська.

Також в Ізюмі знайшли поховання із кількома десятками тіл українських військовослужбовців, у яких зв’язані руки. Про це повідомив Уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець

На звільнених територіях українські військові продовжують виявляти катівні, які облаштували росіяни.

Фото з фейсбук-сторінки начальника слідчого управління поліції Харківської області Сергія Болвінова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1030
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду