detector.media
12.09.2022 20:53
Ґран-прі фестивалю анімації Linoleum-2022 здобула польська режисерка Марта Паєк
Ґран-прі фестивалю анімації Linoleum-2022 здобула польська режисерка Марта Паєк
Через війну форум пройшов у гібридному форматі. Глядачі мали можливість переглянути авторську анімацію онлайн, безплатно. Невдовзі в інтернет викладуть і записи майстеркласів, що відбувалися в рамках фестивалю.

Фестиваль анімації та медіамистецтва Linoleum-2022 оголосив імена переможців. Про це повідомляється на сайті форуму.

Гран-прі фестивалю за «силу художнього висловлювання, захопливі сцени, візуальне розмаїття та потужне послання» отримав анімаційний фільм «Неможливі фігури та інші історії I» режисерки Марти Паєк з Польщі.

«Цей фільм починається з великого вибуху та розповідає історію людства. Ми відчайдушно накопичуємо, купуємо, володіємо все новими й новими речами попри ціну та свободу, якими ми жертвуємо. Це історія експлуатації Землі, але й також оповідь про розвиток тоталітаризму, що прагне сильних лідерів та появи нових кращих людей у новому кращому світі за будь-яку ціну», – йдеться в формулюванні журі.

Спеціальну відзнаку журі «За абсолютно особливу естетику, що виходить за межі традиційного, за надзвичайну увагу до деталей і просто за унікальність» отримав музичний кліп «Black midi - Welcome to Hell» іспанських режисерів Ґустава Холтенеса та Севі Іко Домочевські.

Нагороду за найкращий фільм у конкурсі комерційної анімації здобула робота «Miranda! - El arte de recuperarte» режисера Данте Сабайа (Аргентина).

У міжнародному конкурсі за головний приз змагалися 36 робіт від авторів-учасників Берлінале, Канн, Венеційського кінофестивалю та Ансі. Протягом 5 днів  глядачі мали можливість переглянути 244 фільми на Megogo та онлайн-майстер-класи у відеобібліотеці Projector. Попри війну, покази спеціальних програм на великих екранах пройшли у Києві та Харкові. За тиждень, 17-18 вересня, програму Linoleum 2022 побачать мешканці Чернівців.

Нагадаємо, роботи учасників Linoleum 2022 демонструвалися онлайн на платформі Megogo.

Раніше Linoleum проходив у Москві, а починаючи з 2015 року відбувається у Києві. Засновником фестивалю є російський бізнесмен Михайло Царьов, який після того, як у РФ його оголосили «іноземним агентом», працює в Німеччині.

Нагадаємо, з 2018 по 2021 рік Михайло Царьов був СЕО групи StarLightMedia. На цьому посту його змінив Олександр Богуцький.

Колаж та відео – з сайту Linoleum 2022

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY