У Нацраді відреагували на трансляцію Скабеєвої у чернігівському фітнес-клубі

У Нацраді відреагували на трансляцію Скабеєвої у чернігівському фітнес-клубі

8 Вересня 2022
61288
8 Вересня 2022
18:04

У Нацраді відреагували на трансляцію Скабеєвої у чернігівському фітнес-клубі

61288
Пранкери запустили в тренажерному залі фрагмент програми «60 хвилин» за участі російської пропагандистки.
У Нацраді відреагували на трансляцію Скабеєвої у чернігівському фітнес-клубі
У Нацраді відреагували на трансляцію Скабеєвої у чернігівському фітнес-клубі

Представниця Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Чернігівській області вжила заходів щодо трансляції програми за участі російської пропагандистки Ольги Скабеєвої. Про це повідомляє сайт регулятора.Ситуацію також прокоментував генеральний директор фітнес-клубу «Kislorod» Юрій Рудич.

З 5 вересня фрагменти відео з фітнес-клубу у центрі Чернігова поширювали у соцмережах і месенджерах. На них було зафіксовано трансляцію за участі Скабеєвої на дисплеях спортивного залу. Того ж дня представниця Нацради Ірина Сенченко разом із правоохоронними органами перевірили заклад. Як з’ясувалося, відбулося несанкціоноване втручання відвідувачів клубу в роботу їхньої мережі.

Як розповів у своєму відеозверненні гендиректор фітнес-клубу, заяву щодо дій пранкерів передали до Національної поліції України, Державного бюро розслідувань, Служби безпеки України, Прокуратури. Також керівництво закладу надало відповідні свідчення, а в соцмережах клубу подали відео щодо інциденту. На ньому видно, як відвідувач тренажерного залу підключає до монітора свій смартфон, а інший сторонній чоловік знімає відео залу. Вони є клієнтами клубу, розповів Юрій Рудич. Дії чоловіків передбачають відповідальність за статтею 436-2 Кримінального кодексу України (Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників). Пранкерам загрожує позбавлення волі на 5 років.

Представниця Національної ради і правоохоронці «докладно пояснили всім працівникам спортивного клубу вимоги законодавства щодо поширення забороненого контенту країни-агресора та наголосили на пильності і важливості встановлення додаткового захисту». 

Нагадаємо, в Україні створили «Базу російських пропагандистів» — туди вже внесено понад 1800 осіб, і серед іншого міститься інформація, хто з цих людей потрапив під санкції певних країн, а хто ні, а також докази їхньої антиукраїнської діяльності. Згідно з цими даними, ведуча каналу «Россия-1» Ольга Скабеєва не перебуває під санкціями в США, Канаді, Японії та Новій Зеландії. Вона багато років на постійній основі просуває антиукраїнські наративи та поширює фейкову інформацію. Її чоловік та співведучий Євгеній Попов потрапив у санкційні списки всіх партнерів України, крім Нової Зеландії, насамперед як депутат Держдуми Росії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
61288
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Андрій
566 дн. тому
Що за назва клубу маскальська Кіслород? Не дивно, що у тому клубі таке вмикають.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду