detector.media
24.08.2022 16:39
У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» прийшли з обшуком
У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» прийшли з обшуком
За словами журналістки, в неї вдома шукали ботоферму.

У Кропивницькому до шеф-редакторки видання «Без купюр» Наталі Кривошей прийшли з обшуком поліція та СБУ. Про це вона написала у фейсбуці.

«Перше, що я зранку побачила у настіж відчинене вікно — це п'ятьох чоловіків спортивної статури, які о 7-й просилися до мене в гості. Вони були не з порожніми руками, а з ухвалою одного з "найчесніших" судів Києва — Печерського — про дозвіл на проведення обшуку. Підстава — кримінальне провадження за частиною 2 "хакерської" статті 361 ККУ за фактом несанкціонованого втручання в роботу автоматизованих систем операторів мобільного зв'язку з використанням спеціалізованого обладнання, що призвело до витоку інформації, спотворення процесу її обробки та порушення установленого порядку її маршрутизації, за попередньою змовою групи осіб. Якщо коротко, то в мене вдома шукали ботоферму (не знаю, чи Порошенкову, чи якусь іншу)» йдеться в повідомленні.

Журналістка зазначила, що в неї не знайшли ні обладнання для ботоферми, ні чогось підозрілого в гаджетах і акаунтах.

«Попри, здавалось би, абсурдність ситуації, розумію, що під час війни до цього потрібно ставитися з певним розумінням. І в цілому, я задоволена тим, як працював слідчий поліції й оперативники СБУ. Без бидляцтва й зверхності, спокійно і професійно. І в кінці ще й вибачилися, що потурбували, й на виході зняли жилетки з написами, щоб не привертати увагу цікавих бабусь» додала пані Наталя.

У коментарі ІМІ журналістка повідомила, що обшук може бути пов'язаний з діяльністю анонімних телеграм-каналів, які пишуть про місцевих посадовців та депутатів.

«За моєю інформацією, подібні обшуки проходили ще мінімум у п'яти наших колег. І це досить смішно, адже всі вони не боялись підписуватись під власними текстами, в яких критикували владу»додала вона.

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY