Український фільм «Оператор Вікторія» змагатиметься на фестивалі в Данії

Український фільм «Оператор Вікторія» змагатиметься на фестивалі в Данії

24 Серпня 2022
1076
24 Серпня 2022
08:00

Український фільм «Оператор Вікторія» змагатиметься на фестивалі в Данії

1076
Міжнародний кінофестиваль в Оденсе (Odense International Film Festivals) – найстаріший та найбільший у Данії фестиваль короткометражного кіно, що має кваліфікацію на премію «Оскар» і був заснований у 1975 році.
Український фільм «Оператор Вікторія» змагатиметься на фестивалі в Данії
Український фільм «Оператор Вікторія» змагатиметься на фестивалі в Данії

Український фільм «Оператор Вікторія» відібрано до конкурсу Міжнародного кінофестивалю в Оденсе, про що повідомила команда стрічки.

Головна героїня фільму – операторка кол-центру, яка щодня надає психологічну допомогу людям з різними проблемами. Разом із тим Вікторія сама живе у взаємозалежних стосунках із чоловіком-наркоманом. Працюючи вночі, вдень вона контролює життя наркозалежного, а її син живе із владною матір'ю Вікторії. Постаючи перед вибором для кого жити – для сина або для чоловіка – Вікторія нарешті обирає себе. 

«Задумуючи цей фільм, я сама перебувала в життєвій кризі. Недарма кажуть, що багато режисерів створюють кіно як пропрацювання власного життєвого досвіду.  Вже працюючи над фільмом із командою, я дізналась, що не одна "заблукала" і шукаю вихід із кризи – багато членів моєї команди, а далі і глядачі, теж отримують цей психотерапевтичний досвід», – розповіла режисерка Анна Яценко

«Оператор Вікторія» – друга режисерська робота Анни Яценко (Соболевської). Виробництвом стрічки займався кінопродакшен ForeFilms.

Раніше фільм було відібрано до конкурсної програми Міжнародного короткометражного кінофестивалю у Палм-Спрінгс, Каліфорнія.

Міжнародний кінофестиваль в Оденсе (Odense International Film Festivals) – найстаріший та найбільший у Данії фестиваль короткометражного кіно, що має кваліфікацію на премію «Оскар» і був заснований у 1975 році. Цьогоріч він відбудеться з 29 серпня до 4 вересня.

Нагадаємо, раніше на кінофестивалі в Локарно відзначили фільми «Як там Катя?» та «Синдром Гамлета».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1076
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду