detector.media
24.08.2022 08:00
Український фільм «Оператор Вікторія» змагатиметься на фестивалі в Данії
Український фільм «Оператор Вікторія» змагатиметься на фестивалі в Данії
Міжнародний кінофестиваль в Оденсе (Odense International Film Festivals) – найстаріший та найбільший у Данії фестиваль короткометражного кіно, що має кваліфікацію на премію «Оскар» і був заснований у 1975 році.

Український фільм «Оператор Вікторія» відібрано до конкурсу Міжнародного кінофестивалю в Оденсе, про що повідомила команда стрічки.

Головна героїня фільму – операторка кол-центру, яка щодня надає психологічну допомогу людям з різними проблемами. Разом із тим Вікторія сама живе у взаємозалежних стосунках із чоловіком-наркоманом. Працюючи вночі, вдень вона контролює життя наркозалежного, а її син живе із владною матір'ю Вікторії. Постаючи перед вибором для кого жити – для сина або для чоловіка – Вікторія нарешті обирає себе. 

«Задумуючи цей фільм, я сама перебувала в життєвій кризі. Недарма кажуть, що багато режисерів створюють кіно як пропрацювання власного життєвого досвіду.  Вже працюючи над фільмом із командою, я дізналась, що не одна "заблукала" і шукаю вихід із кризи – багато членів моєї команди, а далі і глядачі, теж отримують цей психотерапевтичний досвід», – розповіла режисерка Анна Яценко

«Оператор Вікторія» – друга режисерська робота Анни Яценко (Соболевської). Виробництвом стрічки займався кінопродакшен ForeFilms.

Раніше фільм було відібрано до конкурсної програми Міжнародного короткометражного кінофестивалю у Палм-Спрінгс, Каліфорнія.

Міжнародний кінофестиваль в Оденсе (Odense International Film Festivals) – найстаріший та найбільший у Данії фестиваль короткометражного кіно, що має кваліфікацію на премію «Оскар» і був заснований у 1975 році. Цьогоріч він відбудеться з 29 серпня до 4 вересня.

Нагадаємо, раніше на кінофестивалі в Локарно відзначили фільми «Як там Катя?» та «Синдром Гамлета».

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY